Rekenblokken Webinars

Webinars Rekenblokken terugkijken

Rekenblokken is vernieuwd! In dit webinar geven we je graag een algemene indruk van onze vernieuwde rekenmethode. Zo vertellen we je o.a. meer over de visie, uitgangspunten en opbouw van onze vernieuwde methode.

Webinars terugkijken

Deze praktische webinars zijn uitgezonden in februari/maart/april 2022. We stellen je graag in de gelegenheid om het webinar ook na deze uitzendingen nog terug te kijken. Het is de ideale gelegenheid om in een korte tijd én in je eigen omgeving meer inzicht te krijgen in de methode. Het webinar duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt ook vragen stellen. Deze worden via e-mail beantwoord.

Hoe werkt het?

Wil je het webinar terugkijken? Vul je naam en e-mailadres in en we sturen je de terugkijklink.

Flitswebinars 

Daarnaast is er een serie flitswebinars van 10 minuten. In ieder webinar bespreken we één functionaliteit of onderdeel. Deze korte webinars zijn uitgezonden in april - juni en september - november 2021. We stellen je graag in de gelegenheid om de webinars ook ná deze uitzendingen nog terug te kijken. Je kunt ook vragen stellen. Deze worden via e-mail beantwoord.

Wil je het webinar terugkijken? Vul je naam en e-mailadres in en we sturen je de terugkijklink.

De onderwerpen van de flitswebinars zijn:

  1. Lesgeven met domeinen & thema's (10 min.)

  2. Basisvaardigheden (10 min.)

  3. Begrijpend rekenen (10 min.)

  4. Dashboards (10 min.)

  5. Vormen van feedback (10 min.)

  6. Focus op het rekenproces (10 min.)

  7. Formatief werken met ‘Test jezelf’ (10 min.)

  8. Niveauverschillen: basis, 2, 3, 4 (10 min.)

  9. Docentinspiratie: wat zijn doceertips? (10 min.)

1. Lesgeven met domeinen & thema's

Met het vernieuwde Rekenblokken kan je lesgeven hoe jij wilt; vanuit rekendomeinen, aan de hand van thema’s uit het dagelijks leven of door een combinatie van beide manieren te gebruiken. Hoe dit precies werkt vertellen we je in dit flitswebinar van 10 minuten.

Webinar terugkijken

2. Basisvaardigheden

Om goed te kunnen rekenen én om rekensituaties te begrijpen is getalsbegrip belangrijk. Daarom biedt het vernieuwde Rekenblokken verschillende manieren waarop studenten rekenvaardigheden kunnen trainen. Alle studenten hebben toegang tot het basisniveau, studenten kunnen per rekenvaardigheid oefenen met een rekentrainer en we geven jou als docent tips hoe jij rekenkennis bij studenten kunt opfrissen of activeren aan het begin van de les. In dit flitswebinar van 10 minuten laten we alle trainingsmogelijkheden van Rekenblokken zien.

Webinar terugkijken

3. Begrijpend rekenen

Snappen wat je berekent, daar gaat het om. Taal speelt daarbij een belangrijke rol. Want hoe snap je wat je berekent als je de rekentermen in een som niet begrijpt? In het vernieuwde Rekenblokken kunnen studenten speciale ‘begriptrainers’ raadplegen om rekentermen te leren begrijpen. En naast tekst gebruiken we beelden om rekenuitleg te geven. Hoe dit werkt laten we je zien in dit flitswebinar van 10 minuten.

Webinar terugkijken

4. Dashboards

In dit korte webinar van 10 minuten laten wij je zien hoe je met het vernieuwde Rekenblokken overzicht houdt en inzicht krijgt in de resultaten van jouw klas met onze handige dashboards.

Webinar terugkijken

5. Vormen van feedback

In het vernieuwde Rekenblokken kunnen studenten verschillende vormen van feedback krijgen. Welke vormen dit zijn en hoe jij dit kunt toepassen als docent vertellen we je in dit korte webinar van 10 minuten.

Webinar terugkijken

6. Focus op het rekenproces

In de nieuwe rekeneisen ligt de focus op het rekenproces. In dit korte webinar van 10 minuten laten wij zien hoe dit rekenproces zichtbaar is voor studenten in het vernieuwde Rekenblokken.

Webinar terugkijken

7. Formatief werken met ‘Test jezelf’

Met het vernieuwde Rekenblokken kan je formatief werken met de functionaliteit ‘Test jezelf’. Hoe dit werkt precies werkt leggen we in dit korte webinar van 10 minuten uit.

Webinar terugkijken

8. Niveauverschillen: basis, 2, 3, 4

In het vernieuwde Rekenblokken vind je verschillende rekenniveaus. In dit webinar van 10 minuten leggen we uit hoe je deze niveaus kunt inzetten zodat jouw lessen aansluiten bij het rekenniveau van jouw studenten.

Webinar terugkijken

9. Docentinspiratie: wat zijn doceertips?

In het vernieuwde Rekenblokken staan ‘doceertips’. Deze tips geven je inspiratie om je les didactisch te verrijken. Hoe dit werkt, vertellen we je in dit korte webinar van 10 minuten.

Webinar terugkijken

Vragen over de methode?

Neem contact op met één van onze accountmanagers.