Search

Take Care heeft nieuwe toetsen en een nieuwe toetsomgeving!


Vanaf dit schooljaar heeft Take Care een nieuwe toetsomgeving en een uitgebreider aanbod toetsen.  

Wat is er nieuw?
1. Nieuwe toetsen & toetsmatrijzen
2. Verbeterde bestaande toetsen
3. Nieuwe toetsomgeving

 

1.       Nieuwe toetsen & toetsmatrijzen

Vanaf dit schooljaar biedt Take Care nieuwe toetsen met uitgebreide analysemogelijkheden. Zij kunnen ter afsluiting van de opdrachten en lesbijeenkomsten worden ingezet om het kennisniveau van studenten te meten en bieden analysemogelijkheden op basis van leerdoelen, paragrafen en cognitieve niveaus uit de taxonomie van Bloom. De nieuwe toetsen zijn behalve online ook inclusief toetsmatrijs beschikbaar als Word- of pdf-document via het MAX-docentenmateriaal. Bij de volgende vakuitgaven zijn inmiddels voor alle hoofdstukken nieuwe toetsen beschikbaar:

Niveau 3

ADL

VTH

Niveau 4*

Geriatrie

Pathologie

ADL

VTH


*niveau 4 wordt steeds aangevuld en staat eind december volledig online.

 

2.       Verbeterde bestaande toetsen

Ook de bestaande online toetsen bij de vakuitgaven zijn voorzien van dezelfde analysemogelijkheden als de nieuwe toetsen. Zij hebben bovendien een stevige kwaliteitsslag ondergaan. Bij de volgende vakuitgaven zijn bij alle hoofdstukken verbeterde toetsen beschikbaar:

Niveau 3

Socova

AFP(2019)

Niveau 4

Socova

Anatomie & Fysiologie

Psychologie


De verbeterde toetsen zijn behalve online ook inclusief toetsmatrijs beschikbaar als Word- of pdf-document via het MAX-docentenmateriaal. Ook de moduletoetsen zijn beschikbaar in de nieuwe toetsomgeving. De uitgebreide analysemogelijkheden worden later toegevoegd.


3.       Nieuwe toetsomgeving

De nieuwe online toetsomgeving binnen MAX is bereikbaar via de tab Mijn toetsen. Hier kan de docent meteen een toets inplannen. Studenten maken de toets op school of tijdens de BPV en leveren de toets op tijd in. De docent bekijkt de toetsresultaten via het toetsoverzicht met toetsinformatie. Naast het percentage goed gemaakte opgaven, de punten en het behaalde cijfer bestaat het toetsoverzicht ook uit de scores en punten per leerdoel, paragraaf en Bloom-niveau.

Overzichtsscherm met Toetsinformatie en Toetsresultaten: totale score/ behaalde aantal punten/cijfer en de scores en punten per categorie. Via de knop Toets inzien bekijkt de docent de gemaakte toets.

Een opgave voor een student

Dezelfde opgave in de gemaakte toets met bij de foute antwoorden het goede antwoord en het aantal punten dat ermee verdiend kon worden. Onderaan het behaalde aantal punten voor deze opgave en de bijbehorende Bloom-categorie, de paragraaf en het leerdoel.