Search

Nieuwe rekeneisen, nieuwe methode!Vanaf schooljaar 2022/2023 gaan de
nieuwe rekeneisen in voor het mbo. En bij nieuwe rekeneisen hoort natuurlijk een nieuwe methode! Wij zijn uit de startblokken geschoten met de vernieuwing van Rekenblokken, onze rekenmethode. Het doel is om het goede te behouden van de huidige methode en Rekenblokken naadloos aan te sluiten op de nieuwe rekeneisen.


Wat is er nieuw aan de rekeneisen?

Op allerlei manieren is eraan gewerkt om de rekenvaardigheidseisen relevant, noodzakelijk én haalbaar te maken. Alles zodat studenten in hun werk en dagelijks leven succesvol met cijfers en kwantiteiten om kunnen gaan. Nieuw is het rekenniveau dat per mbo-opleidingsniveau is beschreven. Daarnaast is het rekenen ingedeeld in andere domeinen, waardoor de lesstof een logische samenhang heeft.


Denk met ons mee!

Diverse rekenexperts hebben al aangegeven mee te willen denken met het vernieuwen van onze rekenmethode. En dat is precies wat we nodig hebben!

Wil jij ook met ons meedenken? Meld je aan voor ons Scholenpanel om gedurende het jaar jouw expertise, ervaringen en verwachtingen met ons te delen. Zo maken we samen een methode die docenten en studenten blijft ondersteunen. We kijken uit naar je deelname!

Aanmelden scholenpanel

 

Uiteraard houden we je via deze weg op de hoogte van ontwikkelingen rondom de rekeneisen en de nieuwe methode.