Special over werkdruk en werkgeluk

Leraar zijn is een dankbaar, maar veeleisend beroep. De werkdruk in het onderwijs is een groeiend probleem dat invloed heeft op zowel leraren als leerlingen. Dorothée Viguurs werkt als sectordirecteur bij Beroepscollege Parkstad Limburg. Ook zij ziet leraren in de klas onder druk staan binnen haar school: “De verschillen tussen kinderen zijn groot. We hebben statushouders die moeite hebben met de taal, leerlingen uit reguliere gezinnen en leerlingen met lastige thuissituaties en een stevige hulpvraag.” Een volle klas eist dus best wat bestendigheid van een leraar. 

Op Onderwijs van Morgen lees je in de special Werkdruk en werkgeluk alles over de toenemende werkdruk, maar doe je ook inspiratie en ideeën op over hoe jij zelf op een gezonde manier hiermee om kunt gaan. Je leest over noodgedwongen maar creatieve oplossingen voor het lerarentekort, kunt gratis lesmateriaal downloaden over mentale gezondheid en leest alles over grote en kleine geluksmomenten door de dag heen.

Naar de special

Onderwijs van Morgen Live!

Wil je echt de diepte ingaan over dit thema en andere actuele onderwerpen die momenteel spelen in het onderwijs? Meld je dan gratis aan voor Onderwijs van Morgen Live 2023 op 15 maart. Tal van boeiende sprekers geven workshops en presentaties op dit online event. Bekijk het hele programma op de website.

Bekijk het programma