Het Jeugdjournaal op bezoek!

Lotte wordt niet blij van de rode smileys die ze ziet (en hoort) als ze iets niet goed heeft bij het online oefenen. Ze geeft aan dat ze faalangstig is en dat ze het idee krijgt dat ze het verkeerd doet. Ze schreef naar het Jeugdjournaal en samen kwamen ze bij ons op bezoek. Met de vraag of wij er iets aan kunnen doen. Lotte vond het erg leuk om een aantal Malmbergers te ontmoeten en te horen waarom we bepaalde keuzes maken. Bekijk hier de uitzending terug.

Lotte kwam zelf met het idee om een paarse smiley te gebruiken. Wij beloofden haar dat we het zouden onderzoeken. En dus kan er gestemd worden. Denk jij (denken je leerlingen) er hetzelfde over of is de rode variant juist duidelijker? We hebben een aantal varianten op een rijtje gezet. Bekijk de mogelijkheden en breng je stem uit. www.stemopbingel.nl

We gaan de uitkomst van het onderzoek voorleggen aan onze inhoudsdeskundige (Arjanne, die je ook in het filmpje ziet), want een oplossing moet natuurlijk ook didactisch verantwoord zijn.

Wil je meer weten over de achtergrond van het geven van terugkoppeling aan leerlingen? Lees dan het volgende artikel op Onderwijs van Morgen.

In dit artikel vindt je ook de whitepaper over Directe Feedback in digitale leermiddelen.