Congres Levende Talen

Congres Levende Talen

Welkom bij het Congres Levende Talen online en welkom op de pagina van Malmberg. Ook tijdens het Congres Levende Talen besteden we aandacht aan de kracht van taal en hoe taal je verder brengt in de wereld. Want taal is alles en alles is taal! Leerlingen enthousiast maken over het vak en ze plezier van taal te laten ontdekken staat voorop.

Bekijk op deze speciale Levende Talenpagina het programma en stel vooral vragen, we helpen graag verder.

Programma Levende Talen

Wat jammer dat we elkaar dit jaar niet ‘live’ kunnen ontmoeten op 26 november tijdens het Congres Levende Talen. Gelukkig is er een digitaal programma ontwikkeld zodat we aandacht kunnen geven aan de pracht en kracht van taal. Dat is niet alleen belangrijk maar ook nog eens heel erg leuk. Want plezier in taal staat voorop. Je komt het immers overal tegen en je hebt het overal bij nodig. We hebben een ‘programma’ voor je samengesteld met tips, leuke cadeaus en verdere informatie:

  • Bekijk de online trainingen van E-WISE
  • Bekijk de uitgebreide methode informatie
  • Vraag een gratis beoordelingsexemplaar aan
  • Kies een van de gratis cadeautjes
  • Ontvang gratis het literatuurboekje Duits
  • De laatste Actuele opdrachten
  • Bravoure! De nieuwe methode Frans
Wil je een (online) afspraak met methodespecialist
Pieter of Aniek?

Regio Noord & Zuid-Oost
Pieter Knipping
pieter.knipping@malmberg.nl

Plan een afspraak in

Regio West & Zuid-West
Aniek Grefkens
aniek.grefkens@malmberg.nl

Plan een afspraak in

Online trainingen van E-WISE

Expert zijn en blijven in je vak

Met het aanbod van ruim 100 cursussen helpt E-WISE met diverse online trainingen. Ook voor de talenmethodes van Malmberg kun je bij E-WISE verder leren. Zo kun je kennis die vandaag wordt opgedaan, morgen meteen in de klas toepassen! Bekijk via de linkjes hieronder de video’s van Talent, All Right, Of Course en Na klar!

Werken met de online omgeving van Talent

Werken met de online omgeving van All right

Werken met de online omgeving van Of course

Werken met de online omgeving van Na klar

Bekijk de uitgebreide methode informatie

Wil je leerlingen vooruithelpen, motiveren en inspireren? Ze uitdagen meer te lezen en het mooie van de taal te laten ervaren? De taalmethodes van Malmberg helpen je daarbij. Je geeft les zoals je dat het liefste doet en speelt in op de actualiteit met de aansprekende opdrachten die we iedere week nieuw ontwikkelen. Je geeft op toegankelijke manier inzicht in taal, communicatie en cultuur. Dat maakt leerlingen niet alleen taalkrachtiger maar ook zelfbewuster, zodat ze sterker in de wereld kunnen staan en met plezier de vele mogelijkheden van de taal ontdekken. Iedere methode heeft z’n focus maar duidelijk is dat elke methode volop aandacht besteed aan land, cultuur en literatuur (ook fictie! Talent heeft in elk hoofdstuk een leestip en fictie opdracht).

Op de methodepagina's lees je meer uitgebreide informatie over onze methodes:

Kies een van de gratis cadeautjes

Van alle cadeautjes geven we 50 stuks weg. Dus wees er snel bij! Maak hieronder je keuze en mail het aan marlou.lauwen@malmberg.nl.

Koffiemoment met methodespecialist Pieter of Aniek

Omdat we elkaar niet in het ‘echt’ zien op het congres, komen we graag op een later moment een kopje koffie drinken om bij te praten. Plan alvast een afspraak in via de agendatool, dan komen we langs met een cadeautje.

Ken je het literatuurboekje van Na klar al?

Ontvang vandaag GRATIS een exemplaar, ook als je Na klar niet gebruikt! Het boekje staat bomvol unieke lessen die speciaal ontwikkeld zijn vanuit het promotieonderzoek van Elisabeth Lehrner – te Lindert. In dit onderzoek is duidelijk geworden dat het gebruik van literaire teksten leidt tot verbetering van leesvaardigheid, variatie in de lessen en toename van de motivatie. Deze lessen liggen in lijn met de doelstellingen van curriculum.nu en helpt jouw leerlingen de taal verder te ontdekken. Het lesmateriaal omvat teksten en opdrachten voor ongeveer 30 lesuren. De lessen zijn extra aantrekkelijk door onder andere; het lezen van songs, korte verhalen, een sprookje en jeugdboeken. Het is een mooie een aanvulling op het bestaande lesmateriaal, geschikt voor 2 en 3 havo/vwo maar ook voor 4 vmbo. Je kunt er direct mee aan de slag! De teksten en opdrachten kunnen worden gebruikt als een complete serie lessen, maar kunnen ook worden geïntegreerd in een les die is afgestemd op de behoeften van de betreffende klas. Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier verder.

Eenmalig het boekje ontvangen? Stuur een email naar: marlou.lauwen@malmberg.nl

Actuele opdrachten

Als geen ander weet je dat lessen over onderwerpen die de leerlingen zelf aangaan het meest effectief zijn. Daarom is het prettig als je recent lesmateriaal kunt gebruiken die aansluit op wat er speelt in de maatschappij of waar jongeren mee bezig zijn. Wekelijks ontwikkelen we nieuwe opdrachten en leuke lesopeners zodat je steeds kunt kijken welk onderwerp je graag wilt uitlichten.

Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande laatste opdrachten:

Nederlands

Gedragsverandering voor een beter klimaat

Klimaatverandering

Engels

A 15-year-old Indian girl had a great idea.

Iron works

Duits

Die deutsche Bundesbank muss Geld waschen und trocknen. Warum?

Schmutziges Flutgeld

Frans

Prix Goncourt 2021 et manque de livres.

Le papier se fait rare

Wist je dat...

Bravoure! De nieuwe methode Frans van Malmberg
Bravoure: deze stoere naam staat voor lef, durf en zelfverzekerdheid. Of zoals Van Dale zegt: ‘zelfverzekerde vaardigheid’. We geven de leerling vertrouwen dat ze het kunnen en ze ontdekken waarom Frans leuk en relevant is om te leren. Leerlingen hebben veel keuzevrijheid in verschillende inspirerende opdrachten. Als docent heb je een flexibel hulpmiddel in handen die past in ieder lesrooster. Het uitgebreide docentenboek, boordevol uitleg en tips, en aanvullende lesmaterialen helpt je in voorbereidingstijd. Je kunt snel en makkelijk aan de slag!

Wil je een paar hoofdstukken uitproberen in je klas? Laat het ons weten, stuur een mail naar: marlou.lauwen@malmberg.nl

Meer informatie over Bravoure lees je op de methodepagina!

Contact

Elke dag werken we aan beter onderwijs. Voor jou en samen met jou. We zien het als onze taak je te ondersteunen zodat jij het beste onderwijs kunt geven en leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen. Met als gezamenlijk doel: leerlingen sterker in de wereld te laten staan. Met samen bedoelen we ook dat we graag horen waar we kunnen helpen. Laat het ons weten!

Contact