Search
Congres Levende Talen 2020

Wat jammer dat we elkaar dit jaar niet ‘live’ kunnen ontmoeten op 30 oktober tijdens het Congres Levende Talen. Gelukkig is er een digitaal programma ontwikkeld zodat we aandacht kunnen geven aan de pracht en kracht van taal. Dat is niet alleen belangrijk maar ook nog eens heel erg leuk. Want plezier in taal staat voorop. Je komt het immers overal tegen en je hebt het overal bij nodig. We hebben een ‘programma’ voor je samengesteld met leuke tips, cadeaus en informatie:


Speciaal voor vandaag:

 • Bekijk de online trainingen van E-WISE

 • Bekijk de uitgebreide methode informatie

 • Vraag een GRATIS beoordelingsexemplaar aan

 • Ontvang GRATIS een poster

 • Stel ‘live’ je vragen aan methodespecialist Pieter Knipping

 • Ontvang GRATIS het literatuurboekje Duits

 • De laatste actuele opdrachten

 • Wist je dat…

 • Taalblokken voor het mbo
 • Taalblokken en Passionate Bulkboek slaan de handen ineen voor de verhalenwedstrijd Er Was Eens

Wil je een (online) afspraak met methodespecialist Pieter?

Plan een afspraak in

pieter.knipping@malmberg.nl

Online trainingen van E-WISE

Expert zijn en blijven in je vak

Met het aanbod van ruim 100 cursussen helpt E-WISE met diverse online trainingen. Ook voor de talenmethodes van Malmberg kun je bij E-WISE verder leren. Zo kun je kennis die vandaag wordt opgedaan, morgen meteen in de klas worden toegepast! Bekijk via de linkjes hieronder de video’s van Talent, All Right, Of Course en Na klar!

Bekijk de uitgebreide methode informatie

Wil je leerlingen vooruithelpen, motiveren en inspireren? Ze uitdagen meer te lezen en het mooie van de taal te laten ervaren? De taalmethodes van Malmberg helpen je daarbij. Je geeft les zoals je dat het liefste doet en speelt in op de actualiteit met de aansprekende opdrachten die we iedere week nieuw ontwikkelen. Je geeft op toegankelijke manier inzicht in taal, communicatie en cultuur. Dat maakt leerlingen niet alleen taalkrachtiger maar ook zelfbewuster, zodat ze sterker in de wereld kunnen staan en met plezier de vele mogelijkheden van de taal ontdekken. Iedere methode heeft z’n focus maar duidelijk is dat elke methode volop aandacht besteed aan land, cultuur en literatuur (ook fictie! Talent heeft in elk hoofdstuk een leestip en fictie opdracht).

Bekijk hieronder uitgebreide informatie:

GRATIS poster

Wat zijn ze weer mooi! En je mag er een uitkiezen. Stuur een mail met je keuze naar marlou.lauwen@malmberg.nl en de poster wordt zo spoedig mogelijk verzonden.

Stel ‘live’ je vragen aan methodespecialist Pieter Knipping

Ondanks dat we elkaar niet in het ‘echt’ zien op het congres kun je toch op 30 oktober live al je vragen stellen. Dat kan tussen 9.00 - 13.00 uur via de live chat. Wil je liever een afspraak maken op een andere dag? Dit kun je heel makkelijk zelf inplannen via de agendatool wanneer het jou uitkomt.

Plan een afspraak in

Wist je dat Na klar sinds kort een literatuurboekje heeft?

Ontvang vandaag GRATIS een exemplaar, ook als je Na klar niet gebruikt! Het boekje staat bomvol unieke lessen die speciaal ontwikkeld zijn vanuit het promotieonderzoek van Elisabeth Lehrner – te Lindert. In dit onderzoek is duidelijk geworden dat het gebruik van literaire teksten leidt tot verbetering van leesvaardigheid, variatie in de lessen en toename van de motivatie. Deze lessen liggen in lijn met de doelstellingen van curriculum.nu en helpt jouw leerlingen de taal verder te ontdekken.

 

Het lesmateriaal omvat teksten en opdrachten voor ongeveer 30 lesuren. De lessen zijn extra aantrekkelijk door onder andere; het lezen van songs, korte verhalen, een sprookje en jeugdboeken. Het is een mooie een aanvulling op het bestaande lesmateriaal, geschikt voor 2 en 3 havo/vwo maar ook voor 4 vmbo. Je kunt er direct mee aan de slag! De teksten en opdrachten kunnen worden gebruikt als een complete serie lessen, maar kunnen ook worden geïntegreerd in een les die is afgestemd op de behoeften van de betreffende klas.


Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier verder.


Eenmalig het boekje ontvangen? Stuur een email naar: marlou.lauwen@malmberg.nl

Actuele opdrachten

Als geen ander weet je dat lessen over onderwerpen die de leerlingen zelf aangaan het meest effectief zijn. Daarom is het prettig als je recent lesmateriaal kunt gebruiken die aansluit op wat er speelt in de maatschappij of waar jongeren mee bezig zijn. Wekelijks ontwikkelen we nieuwe opdrachten en leuke lesopeners zodat je steeds kunt kijken welk onderwerp je graag wilt uitlichten. Kijk bijvoorbeeld eens naar onderstaande laatste opdrachten:

Wist je dat...

Malmberg een hele nieuwe methode Frans aan het ontwikkelen is? Het belooft anders te gaan worden dan we gewend zijn. Een ding staat vast… het wordt prachtig! Wil je laten zien dat Frans zoveel meer is dan Frankrijk alleen? Dan is deze methode echt wat voor jou. We gaan heel de wereld over en laten alle prachtige Franstalige landen zien. We maken methodes voor jou en met jou. We horen daarom graag wat jij nou graag terug zou zien in de methode. Je kunt actief meehelpen, als auteur, expert of panellid. Laat het ons weten, stuur een mail naar: marlou.lauwen@malmberg.nl

Taalblokken voor het mbo

Elke student is anders. Daarom is het belangrijk dat elke student op zijn eigen niveau en zijn eigen manier kan werken. Dat kan heel eenvoudig met Taalblokken. Taalblokken is dé mbo-lesmethode voor Nederlands, Engels en Duits waarmee je jouw studenten in het mbo optimaal voorbereidt op het examen én hun toekomst.

Bekijk hieronder uitgebreide informatie:

Hoe Taalblokken dat doet?

 • Met persoonlijke leerroutes
 • Actueel en beroepsgericht materiaal
 • Optimaal blended aanbod
 • Inzicht in voortgang
 • Ondersteuning voor jou als docent

Taalblokken Nederlands

Meer informatie

Taalblokken Engels

Meer informatie

Taalblokken Duits

Meer informatie

Taalblokken en Passionate Bulkboek slaan de handen ineen voor de verhalenwedstrijd
Er Was Eens

Proeverij Malmberg en Passionate Bulkboek brachten op 7 oktober, tijdens een Facebook Live in het kader van de Week van het Nederlands een opvallende primeur: de twee experts op vlak van leesbevordering in het mbo gaan samenwerken rond Er Was Eens, de verhalenwedstrijd die volgens een beproefde methode van praktische studenten lezers maakt. Om studenten laagdrempelig kennis te laten maken met de Verhalenwedstrijd biedt Malmberg een proeverij aan van ‘Er Was Eens’.

Lees meer

Contact

Elke dag werken we aan beter onderwijs. Voor jou en samen met jou. We zien het als onze taak je te ondersteunen zodat jij het beste onderwijs kunt geven en leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen. Met als gezamenlijk doel: leerlingen sterker in de wereld te laten staan. Met samen bedoelen we ook dat we graag horen waar we kunnen helpen. Laat het ons weten!