Systeemeisen

Bingel op desktops, laptops en chromebooks

Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Processorsnelheid 2.0 Ghz 2.3 GHz of hoger
Intern geheugen 2 GB RAM 4 GB RAM
Beeldschermresolutie 1024 x 768 pixels
Besturingssysteem Windows 8.1 of Windows 10, MacOS X 10.10 "Yosemite" of hoger, ChromeOS Windows 8.1 of Windows 10, MacOS X 10.12 "Sierra" of hoger, ChromeOS Safari 10* of lager wordt niet ondersteund. Gebruik Chrome of Firefox op MacOS X 10.10 "Yosemite".
Browser Firefox versie 68 en hoger, Google Chrome versie 76 en hoger, Edge versie 80 en hoger, Safari 13* of hoger en soortgelijke browsers op basis van Webkit (Opera versie 62 en hoger) Edge, Chrome of Firefox Bij voorkeur de meest actuele versie van een browser. Firefox en Chrome updaten automatisch. Internet Explorer 11 ondersteunen wij niet.

* Er kunnen problemen optreden met Safari en we adviseren Google Chrome te gebruiken.

Apple tablets

De schrijffunctie in de digibordsoftware werkt niet op een iPad.
De digitale toetsen werken niet goed op een iPad.

Apple Tv en Apple airplay wordt niet ondersteund.

Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Besturingssysteem Laatste 2 volledige iOS versies iOS9 in combinatie met de Google Chrome browser werkt ook, maar wordt niet formeel ondersteund.
Schermformaat 7.9 inch 9.7 inch ** Zie toelichting **
Browser Firefox versie 68 en hoger, Google Chrome versie 76 en hoger, Edge versie 80 en hoger, Safari 13* of hoger en soortgelijke browsers op basis van Webkit (Opera versie 62 en hoger) Google Chrome

Android tablets

De schrijffunctie in de digibordsoftware werkt niet op een android tablet.
De digitale toetsen werken niet goed op een Android tablet.

Chromecast wordt niet ondersteund.

Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Besturingssysteem Laatste twee volledige Android versies De applicaties worden specifiek getest en ontwikkeld op de laatste twee volledige Android versies en op de meest gangbare Android tablets (Samsung Galaxy Tab 2.0, Acer, Samsung)
Intern geheugen 1 GB RAM 4 GB RAM
Schermformaat 7.9 inch 9.7 inch ** Zie toelichting **
Browser Firefox versie 68 en hoger, Google Chrome versie 76 en hoger, Edge versie 80 en hoger, Safari 13* of hoger en soortgelijke browsers op basis van Webkit (Opera versie 62 en hoger) Chrome of soortgelijke browsers op basis van Webkit (Opera), Firefox De stockbrowser van Android ondersteunen we niet, omdat deze vaak oud is en te veel afwijkt van browsers als Chrome.

* Er kunnen problemen optreden met Safari en we adviseren Google Chrome te gebruiken.** Toelichting op minimaal schermformaat tablets: Malmberg is van mening dat het formaat van lesstof van invloed is op de onderwijskundige kwaliteit van het materiaal. Voor lesstof op papier wordt nauwkeurig vastgesteld wat de lettergrootte moet zijn voor beginnende lezers en vanaf welk moment zinnen over meerdere regels mogen lopen. Ondersteunende middelen als een getallenlijn, kralenketting en een woordweb moeten in één blik overzien kunnen worden door de leerling. Aan lesstof die digitaal wordt aangeboden stellen wij dezelfde hoge eisen. Daar komt bij dat interactieve elementen, denk hierbij bijvoorbeeld weer aan een kralenketting, ook groot genoeg moeten zijn om makkelijk bedienbaar te zijn voor de leerling. Deze inhoudelijke eisen maken dat wij een schermformaat van minimaal 9,7 inch nodig achten voor een verantwoord gebruik van onze software.

Ict-infrastructuur

Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Bandbreedte Per apparaat: 1,5 Mb/s bij gelijktijdig gebruik. Per apparaat: 3,0 Mb/s bij gelijktijdig gebruik. Zie toelichting ***
Draadloos netwerk Professioneel draadloos netwerk

*** Een apparaat kan zijn een pc, laptop, tablet of een op het digibord aangesloten apparaat. Zorg dat de pc of laptop voor het digibordscherm de resolutie van het digibord goed aan kan. Een 4k-scherm stelt hogere eisen aan de pc of laptop en de ingebouwde videokaart. Wanneer op je school bijvoorbeeld 50 apparaten gelijktijdig gebruik maken van de internetverbinding heeft u een aanbevolen bandbreedte van 50 x 3 Mb/s is 150 Mb/s nodig.

Kom je er niet uit?

Stuur een mail

Stel je vraag aan een van onze medewerkers, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Mail ons

Bel ons

We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 - 17:00 uur.

Bel ons op 073 628 8722

Twitter

We zijn online op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur.

@malmberghelpt