Search

Methodesoftware


   Digibordsoftware

   De digibordsoftware is beschikbaar vanaf het nieuwe schooljaar. Je kunt dan direct aan de slag met alle methodes. Bekijk de video om een goed beeld te krijgen van hoe je straks kunt werken met de software. In deze video gebruiken we De wereld in getallen 4 als voorbeeld. De uitleg geldt echter voor alle methodes.


   Handleidingen en checklist

   • De gebruikershandleiding digibordsoftware voor leerkrachten is aangepast aan de vernieuwde digibordsoftware. Deze staat nu voor je klaar.
   • Attendeer je ICT-coördinatoren op de aangepaste ICT-gebruikershandleiding, zodat zij kunnen kijken wat er verandert en de juiste voorbereidingen kunnen treffen voor aanvang van het nieuwe schooljaar. Ook is er een handige checklist beschikbaar.
   • Helaas kun je de aantekeningen uit de digibordsoftware niet meenemen naar de vernieuwde digibordsoftware.

    Naar handleidingen en checklist

    De nieuwe digibordsoftware geldt voor:
    Voor alle methodes is er nieuwe digibordsoftware beschikbaar. Behalve de nieuwe rekenmethodes, die hebben al nieuwe digibordsoftware.

    Verwerkingssoftware

    De verwerkingssoftware is beschikbaar vanaf 5 oktober 2020, met uitzondering van de software van Naut Meander Brandaan. Deze verschijnt in augustus. Bekijk alvast de video's die je op hoofdlijnen laten zien hoe de vernieuwde verwerkingssoftware eruit gaat zien. Tussen 5 oktober en 27 november kun je overstappen naar de nieuwe software. Daarna is de oude software niet meer beschikbaar. In september informeren we je hierover en verschijnen de handleidingen. Voor een uitgebreide instructie om met de verwerkingssoftware te werken kun je je aanmelden voor een webinar. Voor de ICT-coördinator is er nu al een handige checklist beschikbaar.


    De nieuwe verwerkingssoftware geldt voor:

    • Naut Meander Brandaan 2
    • Taal actief 4 taal
    • Taal actief 4 spelling


    Naut Meander Brandaan 2


    Taal actief 4 taal


    Taal actief 4 spelling


    Oefensoftware

    De oefensoftware is beschikbaar vanaf 5 oktober 2020, met uitzondering van de software van Lijn 3. Deze verschijnt in augustus. Bekijk alvast de video's die je op hoofdlijnen laten zien hoe de vernieuwde oefensoftware eruit gaat zien. Tussen 5 oktober en 27 november kun je overstappen naar de nieuwe software. Daarna is de oude software niet meer beschikbaar. In september informeren we je hierover en verschijnen de handleidingen. Voor een uitgebreide instructie om met de oefensoftware te werken kun je je aanmelden voor een webinar. Voor de ICT-coördinator is er nu al een handige checklist beschikbaar.


    De nieuwe oefensoftware geldt voor:

    • Lijn 3
    • Station Zuid
    • Taal actief 4 spelling
    • Taal actief 4 speciale spellingsbegeleiding
    • Taal actief 4 woordenschat extra
    • Staal woordenschat
    • Staal spelling

    Reeds in gebruik:

    • Naut Meander Brandaan 1 en 2 (Topografie)
    • Kleuterplein 1 en 2
    • Pluspunt 3
    • De wereld in getallen 4

     Lijn 3


     Station Zuid


     Taal actief 4 spelling


     Taal actief 4 speciale spellingsbegeleiding


     Taal actief 4 woordenschat extra


     Staal woordenschat


     Staal spelling


     Toetssoftware

     De huidige toetssoftware stopt

     Zoals je mogelijk hebt gehoord zijn wij, vanwege de uitfasering van Adobe Flash, genoodzaakt te stoppen met de huidige toetssoftware. Om je tot die tijd zo goed mogelijk van dienst te zijn, houden we de huidige toetssoftware zolang mogelijk in de lucht, uiterlijk tot 27 november. Dat betekent dat je hier, zolang Flash werkt, van 1 augustus t/m 27 november kosteloos* gebruik van kunt blijven maken.

     *Lopende contracten worden automatisch stopgezet aan het einde van het huidige schooljaar.  Wanneer er sprake is van afkoop, dan ontvangt de school de resterende maanden retour via de schoolleverancier.

     Op weg naar een nieuw toetsplatform

     Momenteel werken we hard aan een nieuw toetsplatform waarop in schooljaar 21/22 digitale toetsen kunnen worden afgenomen. De toekomstige digitale toetsen van Malmberg in het nieuwe toetsplatform zullen verschillende functionaliteiten bevatten die je kent van de huidige toetssoftware. De digitale toetsen zullen geïntegreerd worden in het Bingel-platform en de mogelijkheid bieden om leerresultaten uit te wisselen met een leerlingvolgsysteem. We begrijpen het als dit nu voor jouw school problemen oplevert en vinden dat heel vervelend. Voor het komende schooljaar zijn we hierdoor genoodzaakt om te werken met een tussenoplossing zodat continuïteit in het afnemen van toetsen gewaarborgd blijft.

     Toetsen afnemen in het schooljaar 2020/2021

     Ons advies is om te (blijven) toetsen met de toetsboeken van de methode waarmee je werkt. De registratie kan dan alsnog online plaatsvinden door de resultaten van de toetsen in de MRM (Malmberg Resultaten Monitor) in te voeren. Zo worden deze gelinkt aan de meest gebruikte leerlingadministratiesystemen. Als je voor deze optie kiest, adviseren we om voor de start van het nieuwe schooljaar de toetsboeken te bestellen bij je schoolleverancier.

     Als je het toch belangrijk vindt om digitaal te toetsen, dan bieden we een tijdelijke oplossing voor het schooljaar 2020/2021. Je kunt hiermee digitale toetsen afnemen en nakijken. Dit tijdelijk toetsproduct heeft helaas geen koppeling met MRM (Malmberg Resultaten Monitor) en de bekende leerlingadministratiesystemen. Analyse van de gegevens en de verwerking in het leerlingvolgsysteem kan de leerkracht zelf doen. Mocht je van deze tijdelijke versie gebruik willen maken dan is het vanaf oktober 2020 mogelijk een gratis licentie aan te vragen. Informatie over het aanvragen is per oktober op deze website beschikbaar. Je gegevens van de huidige toetssoftware worden niet overgezet naar de tijdelijke versie van de toetssoftware.