Search

Methodesoftware


   Digibordsoftware

   De vernieuwde digiboardsoftware is vanaf nu beschikbaar. Je kunt direct aan de slag met de methodes. Bekijk de video om een beeld te krijgen hoe de software eruit ziet. In deze video gebruiken we De wereld in getallen 4 als voorbeeld. De uitleg geldt echter voor alle methodes.

   Handleidingen en checklist

   • De gebruikershandleiding digibordsoftware voor leerkrachten is aangepast aan de vernieuwde digibordsoftware. Deze staat nu voor je klaar.
   • Attendeer je ICT-coördinatoren op de aangepaste ICT-gebruikershandleiding, zodat zij kunnen kijken wat er verandert en de juiste voorbereidingen kunnen treffen voor aanvang van het nieuwe schooljaar. Ook is er een handige checklist beschikbaar.
   • Helaas kun je de aantekeningen uit de digibordsoftware niet meenemen naar de vernieuwde digibordsoftware.

   Naar handleidingen en checklist Bekijk de FAQ's

   De nieuwe digibordsoftware geldt voor:
   Voor alle methodes is er nieuwe digibordsoftware beschikbaar. Behalve de nieuwe rekenmethodes, die hebben al nieuwe digibordsoftware.

   Verwerkingssoftware

   De verwerkingssoftware is beschikbaar vanaf 5 oktober 2020, met uitzondering van de software van Naut Meander Brandaan. Deze is al beschikbaar. Bekijk alvast de video's die je op hoofdlijnen laten zien hoe de vernieuwde verwerkingssoftware eruit gaat zien. Tussen 5 oktober en 27 november kun je overstappen naar de nieuwe software. Daarna is de oude software niet meer beschikbaar. In september informeren we je hierover en verschijnen de handleidingen. Voor een uitgebreide instructie om met de verwerkingssoftware te werken kun je je aanmelden voor een webinar. Voor de ICT-coördinator is er nu al een handige checklist beschikbaar.

   Naar handleidingen en checklist Bekijk de FAQ's

   De nieuwe verwerkingssoftware geldt voor:

   • Naut Meander Brandaan 2
   • Taal actief 4 taal
   • Taal actief 4 spelling


   Naut Meander Brandaan 2


   Taal actief 4 taal


   Taal actief 4 spelling


   Oefensoftware

   De oefensoftware is beschikbaar vanaf 5 oktober 2020, met uitzondering van de software van Lijn 3. Deze is al beschikbaar. Bekijk alvast de video's die je op hoofdlijnen laten zien hoe de vernieuwde oefensoftware eruit gaat zien. Tussen 5 oktober en 27 november kun je overstappen naar de nieuwe software. Daarna is de oude software niet meer beschikbaar. In september informeren we je hierover en verschijnen de handleidingen. Voor een uitgebreide instructie om met de oefensoftware te werken kun je je aanmelden voor een webinar. Voor de ICT-coördinator is er nu al een handige checklist beschikbaar.

   Naar handleidingen en checklist Bekijk de FAQ's

   De nieuwe oefensoftware geldt voor:

   • Lijn 3
   • Station Zuid
   • Taal actief 4 spelling
   • Taal actief 4 speciale spellingsbegeleiding
   • Taal actief 4 woordenschat extra
   • Staal woordenschat
   • Staal spelling

   Reeds in gebruik:

   • Naut Meander Brandaan 1 en 2 (Topografie)
   • Kleuterplein 1 en 2
   • Pluspunt 3
   • De wereld in getallen 4

    Lijn 3


    Station Zuid


    Taal actief 4 spelling


    Taal actief 4 speciale spellingsbegeleiding


    Taal actief 4 woordenschat extra


    Staal woordenschat


    Staal spelling


    Toetssoftware

    De huidige toetssoftware stopt

    Zoals je mogelijk hebt gehoord zijn wij, vanwege de uitfasering van Adobe Flash, genoodzaakt te stoppen met de huidige toetssoftware. Om je tot die tijd zo goed mogelijk van dienst te zijn, houden we de huidige toetssoftware zolang mogelijk in de lucht, uiterlijk tot 27 november. Dat betekent dat je hier, zolang Flash werkt, van 1 augustus t/m 27 november kosteloos* gebruik van kunt blijven maken.

    *Lopende contracten worden automatisch stopgezet aan het einde van het huidige schooljaar.  Wanneer er sprake is van afkoop, dan ontvangt de school de resterende maanden retour via de schoolleverancier.

    Op weg naar een nieuw toetsplatform

    Momenteel werken we hard aan een nieuw toetsplatform waarop in schooljaar 2021/2022 digitale toetsen kunnen worden afgenomen. De toekomstige digitale toetsen van Malmberg in het nieuwe toetsplatform zullen verschillende functionaliteiten bevatten die je kent van de huidige toetssoftware. De digitale toetsen zullen geïntegreerd worden in het Bingel-platform en de mogelijkheid bieden om leerresultaten uit te wisselen met een leerlingvolgsysteem. We begrijpen het als het stoppen van de toetssoftware  problemen voor je oplevert en vinden dat heel vervelend.

     

    Voor het schooljaar 2020/2021 werken we daarom met een tussenoplossing zodat continuïteit in het afnemen van toetsen gewaarborgd blijft.

    Toetsen afnemen in het schooljaar 2020/2021

    Ons advies is om te (blijven) toetsen met de toetsboeken van de methode waarmee je werkt. De registratie kan dan alsnog online plaatsvinden door de resultaten in de MRM (Malmberg Resultaten Monitor) in te voeren. Zo worden deze gelinkt aan de meest gebruikte leerlingadministratiesystemen. Ook behoud je zo de beschikking over de adviezen en taakbriefjes indien die voor de betreffende methode beschikbaar zijn. Als je voor deze optie kiest, adviseren we om voor de start van het nieuwe schooljaar de toetsboeken te bestellen bij je schoolleverancier.

    Als je het toch graag digitaal blijft toetsen  dan bieden we een tijdelijke oplossing voor het schooljaar 2020/2021 aan. Je kunt hiermee digitale toetsen afnemen en nakijken. Dit tijdelijk toetsproduct heeft helaas geen automatische koppeling met MRM (Malmberg Resultaten Monitor) en de bekende leerlingadministratiesystemen. Het is wel mogelijk de resultaten in de MRM in te voeren, zodat de resultaten alsnog worden doorgezet naar het leerlingadministratiesysteem. Ook behoud je zo de beschikking over de adviezen en taakbriefjes indien die voor de betreffende methode beschikbaar zijn. Mocht je van deze tijdelijke versie gebruik willen maken dan is het vanaf oktober 2020 mogelijk een gratis licentie aan te vragen. Informatie hierover volgt per oktober op deze website. Je gegevens van de huidige toetssoftware worden niet overgezet naar de tijdelijke versie van de toetssoftware.

    Bekijk de FAQ's