Search

Stap 1: Voorbereiden

Om je voor te bereiden op de nieuwe digibord-, verwerkings- en oefensoftware laten we je in een paar korte video's de wijzigingen op hoofdlijnen zien. Ook leggen we je uit hoe je komend schooljaar kan toetsen. Hieronder vind je de video's van de:

  • vernieuwde digibordsoftware voor alle methodes.
  • vernieuwde verwerkingssoftware van Taal actief 4 en Naut Meander Brandaan 2.
  • vernieuwde oefensoftware van Taal actief 4, Staal, Station Zuid, Lijn 3 en Naut Meander Brandaan 2.

Bekijk de video's FAQ's

Bekijk hier welke methodesoftware vernieuwd wordt en wanneer.
Stap 2: Inrichten

Vanaf 10 augustus is de nieuwe digibordsoftware beschikbaar. Hier kun je direct mee aan de slag. De oude digibordsoftware werkt dan niet meer. Inloggen op de Malmberg methodesoftware is in het nieuwe schooljaar anders dan je gewend bent. Daarom is er een handige checklist voor de ICT-coördinator om te zorgen voor een soepele start van het nieuwe schooljaar.
Stap 3: Voor de overstap

Om je voor te bereiden op de overstap naar de vernieuwde verwerkings- en oefensoftware zijn er nieuwe handleidingen beschikbaar. Ook kan je verschillende webinars terugkijken waarin wij uitleg geven over de software.
Download handleidingen
Webinars terugkijken

De vernieuwde verwerkingssoftware van Naut Meander Brandaan 2 en de vernieuwde oefensoftware van Lijn 3 is beschikbaar. Vanaf 5 oktober kun je overstappen naar de vernieuwde verwerkings- en/of oefensoftware van Staal, Taal Actief 4 en Station Zuid.

Bekijk hier welke methodesoftware vernieuwd is en wanneer je deze kunt gebruiken.
Stap 4: Stap over

De verwerkings- en oefensoftware is beschikbaar vanaf 5 oktober*. Hierbij houden we rekening met een overstapperiode tot 27 november. Tot deze datum zijn de huidige en vernieuwde softwarevarianten beschikbaar via het inlogportaal van de methode. Na 27 november is alleen nog de vernieuwde software beschikbaar.

Download hier de handige overstap checklist

*met uitzondering van de verwerkingssoftware van Naut Meander Brandaan en de oefensoftware van Lijn 3. Deze gebruikers zijn al aan de slag met de vernieuwde software en hebben hierover een bericht ontvangen.Waarom migreren?

De software van de huidige methodes maakt gebruik van de Flash-technologie van Adobe. Deze technologie stopt uiterlijk eind 2020. De meest gebruikte browsers ontmoedigen echter nu al het gebruik van Flash. Daardoor werkt de software van onze methodes steeds minder goed en migreren we onze methodesoftware. Deze is beschikbaar in het nieuwe schooljaar.

Welke software wordt omgezet?

Softwareproducten zoals de digibord-, oefen- en verwerkingsoftware gaan migreren. We hebben een overzicht gemaakt. Per methode is aangegeven welke software gemigreerd wordt.

Naar het overzicht

We staan voor je klaar!

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de migratie. Kijk eens tussen de meest gestelde vragen of jouw vraag ertussen staat. Of neem contact met ons op via helpdesk.bao@malmberg.nl.