Search

Stap 1: Voorbereiden

Om je voor te bereiden op de nieuwe digibord-, verwerkings- en oefensoftware laten we je in een paar korte video's de wijzigingen op hoofdlijnen zien. Ook leggen we je uit hoe je komend schooljaar kan toetsen. Hieronder vind je de video's van de:

  • vernieuwde digibordsoftware voor alle methodes.
  • vernieuwde verwerkingssoftware van Taal actief 4 en Naut Meander Brandaan.
  • vernieuwde oefensoftware van Taal actief 4, Staal, Station Zuid, Lijn 3 en Naut Meander Brandaan.

Bekijk de video's FAQ's

Bekijk hier welke methodesoftware vernieuwd wordt en wanneer.
Stap 2: Inrichten

Vanaf 10 augustus is de nieuwe digibordsoftware beschikbaar. Hier kun je direct mee aan de slag. De oude digibordsoftware werkt dan niet meer. Inloggen op de Malmberg methodesoftware is in het nieuwe schooljaar anders dan je gewend bent. Daarom is er een handige checklist voor de ICT-coördinator om te zorgen voor een soepele start van het nieuwe schooljaar.

We organiseren verschillende webinars die je voorbereiden om met de vernieuwde software aan de slag te gaan.

Meld je aan
Stap 3: Voor de overstap

Om je voor te bereiden op de overstap naar de vernieuwde verwerkings- en oefensoftware ontwikkelen we momenteel de nieuwe handleidingen. Ook kan je later in het jaar verschillende webinars volgen.


Augustus
Vanaf het nieuwe schooljaar is de vernieuwde verwerkingssoftware van Naut Meander Brandaan en de vernieuwde oefensoftware van Lijn 3 beschikbaar. De handleidingen verschijnen eind juni.


Oktober
Vanaf 5 oktober kun je overstappen naar de vernieuwde verwerkings- en oefensoftware van de overige methodes. De handleidingen van de methodesoftware zijn in september beschikbaar. Uiteraard informeren we je hierover per e-mail.
Stap 4: Stap over

De verwerkings- en oefensoftware is beschikbaar vanaf 5 oktober*. Hierbij houden we rekening met een overstapperiode. Tot 27 november heb je de tijd om de overstap te maken en kan je zowel de oude als de nieuwe software gebruiken. Daarna is de oude software niet meer beschikbaar. Wij raden aan om pas over te stappen als een blok is afgerond. Hierover later meer.  


*met uitzondering van de verwerkingssoftware van Naut Meander Brandaan en de oefensoftware van Lijn 3. Die zijn vanaf de start van het schooljaar beschikbaar en hebben geen overstapperiode. Hierover ontvang je tijdig bericht.Waarom migreren?

De software van de huidige methodes maakt gebruik van de Flash-technologie van Adobe. Deze technologie stopt uiterlijk eind 2020. De meest gebruikte browsers ontmoedigen echter nu al het gebruik van Flash. Daardoor werkt de software van onze methodes steeds minder goed en migreren we onze methodesoftware. Deze is beschikbaar in het nieuwe schooljaar.

Welke software wordt omgezet?

Softwareproducten zoals de digibord-, oefen-, verwerkings- en toetssoftware gaan migreren. We hebben een overzicht gemaakt. Per methode is aangegeven welke software er gemigreerd wordt.

Naar het overzicht

We staan voor je klaar!

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de migratie. Kijk eens tussen de meest gestelde vragen of jouw vraag ertussen staat. Of neem contact met ons op via helpdesk.bao@malmberg.nl.