De vernieuwde digiboardsoftware is vanaf nu beschikbaar. Je kunt direct aan de slag met de methodes. Bekijk de video om een beeld te krijgen hoe de software eruit ziet. In deze video gebruiken we De wereld in getallen 4 als voorbeeld. De uitleg geldt echter voor alle methodes.
Handleidingen en checklist
Naar handleidingen en checklist Bekijk de FAQ's
De nieuwe digibordsoftware geldt voor:
Voor alle methodes is er nieuwe digibordsoftware beschikbaar. Behalve de nieuwe rekenmethodes, die hebben al nieuwe digibordsoftware.
De verwerkingssoftware is beschikbaar vanaf 5 oktober 2020, met uitzondering van de software van Naut Meander Brandaan. Deze is al beschikbaar. Bekijk alvast de video's die je op hoofdlijnen laten zien hoe de vernieuwde verwerkingssoftware eruit gaat zien. Tussen 5 oktober en 27 november kun je overstappen naar de nieuwe software. Daarna is de oude software niet meer beschikbaar. In september informeren we je hierover en verschijnen de handleidingen. Voor een uitgebreide instructie om met de verwerkingssoftware te werken kun je je aanmelden voor een webinar. Voor de ICT-coördinator is er nu al een handige checklist beschikbaar.
Naar handleidingen en checklist Bekijk de FAQ's
De nieuwe verwerkingssoftware geldt voor:
De oefensoftware is beschikbaar vanaf 5 oktober 2020, met uitzondering van de software van Lijn 3. Deze is al beschikbaar. Bekijk alvast de video's die je op hoofdlijnen laten zien hoe de vernieuwde oefensoftware eruit gaat zien. Tussen 5 oktober en 27 november kun je overstappen naar de nieuwe software. Daarna is de oude software niet meer beschikbaar. In september informeren we je hierover en verschijnen de handleidingen. Voor een uitgebreide instructie om met de oefensoftware te werken kun je je aanmelden voor een webinar. Voor de ICT-coördinator is er nu al een handige checklist beschikbaar.
Naar handleidingen en checklist Bekijk de FAQ's
Zoals eerder is gecommuniceerd stopt de toetssoftware van Malmberg per 27 november. Om je tot die tijd zo goed mogelijk van dienst te zijn, houden we de toetssoftware zolang mogelijk in de lucht, uiterlijk tot 27 november. Dat betekent dat je hier, zolang Flash werkt, van 1 augustus tot 27 november kosteloos gebruik van kunt blijven maken.
Momenteel werken we hard aan een nieuw toetsplatform waarop in schooljaar 2021/2022 digitale toetsen kunnen worden afgenomen. Het nieuwe toetsplatform bevat verschillende functionaliteiten die bekend zijn uit de oude toetssoftware. De nieuwe digitale toetsen worden als integraal onderdeel van Bingel aangeboden. Voor het schooljaar 2020/2021 werken we daarom met een tijdelijke noodoplossing zodat continuïteit in het afnemen van toetsen gewaarborgd blijft.
Ons advies is om te (blijven) toetsen met de toetsboeken van de methode waarmee je werkt. De registratie (o.b.v. papieren toetsen) kan dan alsnog online plaatsvinden door de resultaten in de MRM (Malmberg Resultaten Monitor) in te voeren. Zo worden deze gelinkt aan de meest gebruikte leerlingadministratiesystemen. Ook behoud je zo de beschikking over de adviezen en taakbriefjes indien die voor de betreffende methode beschikbaar zijn. Als je voor deze optie kiest, adviseren we om de toetsboeken te bestellen bij je educatieve dienstverlener.
Als je het toch graag digitaal blijft toetsen dan bieden we een tijdelijke noodoplossing voor het schooljaar 2020/2021 aan. Je kunt hiermee digitale toetsen afnemen en nakijken. Deze tijdelijke toetssoftwarelicentie heeft helaas geen koppeling met MRM (Malmberg Resultaten Monitor) en de bekende leerlingadministratiesystemen. De gegenereerde toetsresultaten kunnen niet ingevoerd worden in de Malmberg Resultaten Monitor, dit heeft als gevolg dat er geen adviezen, taakbriefjes en groepsplannen worden gegenereerd. We bieden een alternatief voor adviezen. Deze adviezen zijn eind oktober terug te vinden onder het tabblad: Handleidingen en Printbladen in de software van Malmberg.
Scholen die het schooljaar 19/20 de toetssoftwarelicentie hebben afgenomen kunnen deze tijdelijke licentie aanvragen en hebben hierover bericht ontvangen.