Wat doe je als je ziet dat er grote verschillen ontstaan in de groep? Dat vroeg meester Julien zich ook af. Arjanne Hoogerman (Onderwijskundige bij Malmberg) geeft een antwoord op zijn vraag. Ook hebben we een eenvoudige checklist ontwikkeld die je tips geeft hoe om te gaan met die grote verschillen.
Checklist grote verschillen in de klasGraag ondersteunen we je zo goed mogelijk bij het geven van afstandsonderwijs. Daarom wordt vanaf 4 tot en met 31 januari alle leerlingsoftware klaargezet. Je krijgt dan toegang tot alle leerlingsoftware die bij de methode beschikbaar is. De ICT-coördinator moet deze licenties dan nog wel koppelen zodat je het vanaf 4 januari in kunt zetten.
Het gaat om de volgende methodes waarvoor de software klaar staat:
Voor de licenties van de methode die de school reeds in gebruik heeft wordt de software klaargezet. Voor het koppelen van de licenties (bij de methode die je school gebruikt) die je als school niet hebt aangeschaft volg dan voor het instellen van de thuisinlog het stappenplan. Het is belangrijk om te weten dat zowel de school als de ouders handelingen moeten uitvoeren om de inlog voor thuis in te stellen. Als dit is gebeurd, kan het kind via https://www.basispoort.nl/login/thuisgebruiker/ thuis aan de slag met de software van de methode. Deze omgeving is dezelfde als waar het kind op school mee werkt en sluit direct aan bij de lesmethode. Lukt het niet bekijk dan hier de FAQ’s.
Wat doe je als je ziet dat je kind door corona een leerachterstand dreigt op te lopen? Een groot deel van de ouders maakt zich hier zorgen over. Toch kun je zelf iets doen om je kind hierin te helpen. "Zorg dat thuis het plezierig is." Zegt Arjanne Hoogerman onderwijskundige van Malmberg. Lees hier het artikel op EenVandaag.
We hebben een aantal praktische tips geschreven om je te helpen bij het zo goed mogelijk inrichten van het onderwijs in de huidige situatie waarbij leerkrachten en/of kinderen thuis zijn.
Het thuis oefenen en verwerken in de software is geen vervanging van de lessen op school. Jij als leerkracht kent de kinderen en de onderwijsbehoeften het beste en kan daar flexibel op inspelen. Bijvoorbeeld: is extra instructie wenselijk of is er meer behoefte aan het automatiseren van vaardigheden? De software van de methodes sluit direct aan op de didactiek en methodiek van de methode. Er is dus nooit sprake van dubbel leren. Heb je vragen? Bekijk hier de FAQ’s.
Heb je vragen of problemen met thuistoegang neem dan contact op met Basispoort.
Neem contact op met Malmberg als je vragen hebt over het instellen van de toegang van de softwarepakketten van Malmberg.
Bekijk ook de Beheerhandleiding ICT-coördinator om de toegang in te stellen.
Ben je ouder/verzorger? Neem dan contact op met de leerkracht.
Malmberg is uitgever van leermiddelen. Onze leermiddelen maken we om leerkrachten te ondersteunen bij het geven van goed onderwijs. We gaan daarbij uit van de klassensituatie. Nu kinderen thuis zijn, moet het onderwijs anders georganiseerd worden. We vinden het belangrijk, dat de leerkracht daarbij het contact met de kinderen blijft onderhouden. Dat is essentieel om te komen tot goed onderwijs. De leerkracht is de professional en weet het beste welke ondersteuning het kind nodig heeft om tot leren te komen, ook op afstand. De materialen die we aanbieden zijn erop gericht om de leerkracht hierbij optimaal te ondersteunen.
Bij het gebruik van onze digitale producten verwerkt Malmberg persoonsdata van leerkrachten/docenten en leerlingen. Malmberg is verwerker van deze persoonsdata in opdracht van de school.
Als verwerkingsverantwoordelijke moet het schoolbestuur een verwerkersovereenkomst afsluiten. Als u twijfelt of uw bestuur dit al heeft gedaan, adviseren wij u deze stappen te doorlopen:
1. Controleer bij uw schoolbestuur of er al een verwerkersovereenkomst is met Malmberg.
a. Indien dit niet zo is, kan het bestuur hier de juiste overeenkomst afsluiten
b. Als het bestuur de overeenkomst wel heeft ondertekend, hoeft er geen verdere actie ondernomen te worden op dit gebied.