Samenhang tussen de thema’s van Staal 1 en Naut, Meander en Brandaan

Wereldoriëntatie-onderwerpen zijn mooie contexten voor taalproducten. Uit onderzoek blijkt dat veel Staal-scholen taal al combineren met wereldoriëntatie-onderwerpen. In Naut Meander Brandaan gaan kinderen aan de slag met uitdagingen. We hebben voor de Staal-thema’s verbindingen gemaakt naar deze uitdagingen.

Hoe combineer je Staal 1 met Naut, Meander en Brandaan?

De thema’s van Staal zijn rijk en gevarieerd. Ze kunnen in willekeurige volgorde door het jaar heen worden gebruikt. Dat biedt veel kansen voor een mooi samenhangend aanbod. Want: hoe meer je aan het taal-thema kunt koppelen, hoe groter de samenhang voor de kinderen en hoe effectiever en motiverender het onderwijs.

Organiseren jullie bijvoorbeeld een schoolbreed thema of heb je een project in je groep? Kies dan een Staal-thema dat daarbij hoort. Ook de thema’s bij zaakvakken kun je koppelen aan de thema’s van Staal.


Wil je werken met Staal én met Naut, Meander en Brandaan? Dan zie je hier een paar voorbeelden hoe de thema’s aan elkaar gelinkt kunnen worden.

Download het complete overzicht

Ben je benieuwd naar de uitwerking? Maak een afspraak met methodespecialist Michiel, in een half uur weet je meer.

Afspraak met methodespecialist Michiel

Ben je benieuwd naar de voorbeelden of wil je meer weten? Methodespecialist Michiel Boudewijn praat je graag bij. Kies een datum en geef een tijdstip op dat jou (en je collega’s) goed uitkomt en plan een online meeting in. Je ontvangt dan een Teams-link waarmee alle deelnemers op het afgesproken tijdstip kunnen deelnemen aan de meeting. Gewoon vanuit huis, school of waar je ook bent.

Maak een afspraak