Search

Pluspunt - basis papier

Het nieuwe rekenen begint hier

Pluspunt is een van de nieuwe generatie rekenmethodes van Malmberg, die gebaseerd is op één heldere visie op rekenonderwijs. Kies jij voor Malmberg, dan kies je bewust voor de allerbeste rekendidactiek: uitdagend en preventief. Werk jij bovendien graag met een combinatie van papieren en digitale middelen, wil jij een programma met ruimte, wil jij maximale controle over het rekenonderwijs en wil jij de kinderen uitdagen met boeiende rekenprojecten? Dan is de papieren versie van Pluspunt dé methode voor jou. Het nieuwe rekenen begint hier!

  • Allerbeste rekendidactiek: preventief én uitdagend
  • Programma met ruimte
  • Uitdagende rekenprojecten

Zichtzending & proeflicentieProeflessen

Daarom Pluspunt - basis papier

Allerbeste rekendidactiek

Malmberg combineert de sterke elementen uit de traditionele en realistische rekendidactieken in één vorm: evenwichtig rekenen. De beste balans tussen oefenen en realiteit. Drie didactische modellen ondersteunen jou als leerkracht bij het geven van goed rekenonderwijs: het drieslagmodel, het handelingsmodel en het hoofdfasenmodel. Meer weten over de allerbeste rekendidactiek?

Lees de whitepaper

Programma met ruimte

Het programma van Pluspunt is met 30 weken en 1 doel per les efficiënt en compact. Daarnaast zijn er 2 optionele instapweken en 5 parkeerweken waarmee je het hele jaar kunt invullen en het leerprogramma nog meer op maat kunt maken. Pluspunt geeft je dus alle ruimte om de kinderen naar eigen inzicht extra instructie, oefening of uitdaging te geven.


Uitdagende rekenprojecten

Uniek voor Pluspunt is het Rekenlab, ideaal voor een parkeerweek. In het Rekenlab werken de kinderen aan realistische reken-wiskundige uitdagingen, waarbij ze gebruikmaken van 21e-eeuwse vaardigheden en onderzoekend en ontwerpend leren.


Brochure downloaden

Meer weten over Pluspunt?

Neem contact op met Emine Guntepe of een van onze andere methodespecialisten.

Contact

Lesmateriaal

Met de papieren versie van Pluspunt krijg je een combinatie van gedrukte en digitale middelen. Je werkt makkelijk vanaf het digibord. Er zijn geen lesboeken, wel hebben de kinderen handzame leerwerkboeken en zijn er veel optionele papieren materialen met extra oefenstof. De nieuwe Pluspunt heeft ook adaptieve oefensoftware.

Wil je liever vooral digitaal werken? Kies dan voor de digitale versie van Pluspunt. Dit pakket is volledig digitaal, maar heeft een werkboek voor opgaven die beter op papier kunnen worden gemaakt.Didactiek en organisatie

Inhoud

De leerlijnen zijn getoetst aan de nieuwe tussendoelen en leerlijnen (TULE) van SLO en de kerndoelen primair onderwijs.

Didactiek

De laatste inzichten zijn in de methode verwerkt: de ERWD-modellen, Directe Instructie-model en 21e eeuwse vaardigheden.

Organisatie

Een jaarprogramma met 10 blokken van 3 weken. Parkeerweken kun je gebruiken voor remediëring, herhaling of Rekenlab.

Differentiatie

Alle middelen om elk kind de aandacht te geven die het verdient. De beste rekenbasis voor sterke én zwakke rekenaars.

Opbrengstgericht werken

Jouw observaties en kennis bepalen de didactische keuzes die jij voor elk kind maakt.

Probeer Pluspunt - basis papier

Benieuwd naar Pluspunt? Probeer de methode dan uit in je eigen klas. De zichtzending is bedoeld om je een goed beeld te geven van de methode. Per groep is een beoordelingspakket beschikbaar waarmee we je een indruk willen geven van de lessen voor jouw groep. Daarom bestaat de inhoud uit materialen van verschillende blokken. In de proeflicentie kun je de software bekijken. We werken hard aan het aanvullen van de software. Je ziet die aanvullingen direct verschijnen zodra ze af zijn.

Om de methode uit te proberen in de klas kun je enkele proeflessen geven en zo een goed beeld krijgen van de methode.

Zichtzending & proeflicentie Proeflessen

Referentiescholen

Wil je weten wat andere scholen vinden van Pluspunt? Er werken dit jaar al zogenoemde vroegstartscholen met de nieuwe Pluspunt in groep 3 en 4. We hebben enkele enthousiaste reacties voor je verzameld.

"Wat Pluspunt bijzonder maakt: het Rekenlab! Én het enthousiasme van de kinderen als ze een Rekenlab gaan doen."

Janneke v.d. Molen, CBS De Hoeksteen Giessenburg


Over het Rekenlab: "Juf, is dit ook rekenen? Dit rekenen is leuk!"

Anoniem


"Pluspunt, een methode die een kind betrokken maakt bij zijn/haar rekenwerk!"

Judith van der Zeeuw, Da Costaschool Hoograven-Utrecht


Goed om te weten