Search

Maatwerk rekenen

Een compleet pakket voor remediëring in het basisonderwijs

Maatwerk rekenen is een volledig op zichzelf staande rekenmethode voor rekenzwakke kinderen. Het kan ook prima naast de reguliere rekenmethodes worden gebruikt. Je kunt maatwerk rekenen inzetten als remediëring, als minimumprogramma (SBO) of als extra oefening voor iedereen.

  • Compleet pakket voor remediëring en SBO
  • Motiveert kinderen
  • Gemakkelijk voor de leerkracht

Daarom Maatwerk rekenen

Compleet pakket

Maatwerk rekenen is een compleet pakket voor remediëring in het basisonderwijs. Maar het is ook een compleet dekkend minimum-rekenprogramma voor het speciaal onderwijs. De rekenmethode is per onderwerp georganiseerd en bestaat uit 5 delen met elk een map en computerprogramma op CD-rom. Kinderen leren 1 oplossingsstrategie, met veel oefenen en herhalen. Maatwerk rekenen is complete remedial teaching. En vooral... leuk!

Leuk voor de kinderen

De kinderen maken oefeningen op werkbladen uit de map en op de computer. Oefeningen die voor hen geschikt zijn, worden in de software aangegeven door dieren die wakker zijn. Dat motiveert enorm!

Gemakkelijk voor de leerkracht

De computer maakt het de leerkracht makkelijk. Met de software kun je eenvoudig toetsen afnemen, diagnosticeren en een handelingsplan opstellen. Het leerkrachtgedeelte van het computerprogramma registreert automatisch de resultaten van elk kind. Dat scheelt je veel werk.

Download de brochure

Meer weten over Maatwerk rekenen?

Neem contact op met Dick Vijge of een van onze andere methodespecialisten.

Contact

Lesmateriaal

Maatwerk rekenen is opgedeeld per onderwerp en bestaat uit 5 delen. Ieder deel bestaat uit een leerkrachtenmap en een computerprogramma. Je kunt steeds kiezen tussen toetsen en oefenen op papier of digitaal. Maatwerk rekenen schaf je aan als een licentie-overeenkomst. Het routeboekje en het geldlaatje kun je apart bestellen.

Bestel je beoordelingsmateriaal

Didactiek en organisatie

Maatwerk rekenen is een volledig op zichzelf staande rekenmethode voor rekenzwakke kinderen. Maar het kan ook prima naast de reguliere rekenmethodes worden gebruikt. Maatwerk rekenen heeft drie mogelijke toepassingen.

Remediëring

Gebruik Maatwerk als remediëring voor kinderen in groep 3 t/m 8 die achterblijven in de elementaire rekenvaardigheden.

Extra oefening voor iedereen

Voor elk kind dat wat extra oefening kan gebruiken. Met het Routeboekje vind je makkelijk de juiste extra oefening.

Meer didactiek en organisatie

Referentiescholen

Wil je weten wat andere scholen vinden van Maatwerk rekenen? Bel dan zelf met een school die je alles kan vertellen over de voordelen van werken met Kien rekenen.

Bel of mail een school

Maatwerk is zeer geschikt als aanvulling op de rekenmethode. Ook voor kinderen met een eigen rekenprogramma kan Maatwerk een goed alternatief bieden.

RK BS De Regenboog, Tilburg

Contact

Meer weten over Maatwerk rekenen?

Neem contact op met Dick Vijge of een van onze andere methodespecialisten.

Contact

Hulp bij Maatwerk rekenen?

Werk je met Maatwerk rekenen en heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen, mailen of bereiken via Twitter.

Service