De wereld in getallen - basis papier
Het nieuwe rekenen begint hier
Het nieuwe rekenen begint hier
Eén vernieuwende visie op rekenonderwijs. Zó overtuigend, dat Malmberg het in alle nieuwe rekenmethodes toepast. Daarom biedt de nieuwste De wereld in getallen jou de allerbeste preventieve én uitdagende rekendidactiek. Werk jij bovendien graag met een combinatie van papieren en digitale middelen, wil jij een programma met een vaste opbouw en veel zelfstandig werken, wil jij maximale ondersteuning en wil jij de kinderen motiveren met herkenbare filmpjes en boeiende rekenwiskundige vraagstukken? Dan is de papieren versie van De wereld in getallen dé methode voor jou. Het nieuwe rekenen begint hier!
Malmberg combineert de sterke elementen uit de traditionele en realistische rekendidactieken in één vorm: evenwichtig rekenen. De beste balans tussen oefenen en realiteit. Drie didactische modellen ondersteunen jou als leerkracht bij het geven van goed rekenonderwijs: het drieslagmodel, het handelingsmodel en het hoofdfasenmodel. Meer weten over de allerbeste rekendidactiek?
Lees de whitepaperDe wereld in getallen biedt een schooljaarvullend programma van 36 lesweken dat in 9 blokken van 4 weken is verdeeld. Elk blok telt 3 basisweken en 1 week voor remediëren, herhalen, verrijken, de toets en het rekenwiskundige vraagstuk Eureka. In elke week staat 1 domein centraal. In iedere les staat 1 doel centraal, dat in 2 opeenvolgende lessen wordt geïntroduceerd en geoefend. In een week komen dus 2 doelen uit hetzelfde rekendomein aan bod. In elke les van De wereld in getallen is er een lesonderdeel waarin de kinderen zelfstandig werken.
Rekenen is overal. Dit wil De wereld in getallen zichtbaar maken. Daarom start elk nieuw lesdoel met een filmpje, waarin het doel in een herkenbare, realistische context wordt getoond. Zo sluit rekenen aan op de belevingswereld van kinderen en blijven ze gemotiveerd. Nieuw is het uitdagende, rekenwiskundige vraagstuk Eureka, waarbij alle kinderen aan het eind van elk blok hun 21e-eeuwse vaardigheden en onderzoekend en ontwerpend leren inzetten.
Neem contact op met Dick Vijge of een van onze andere methodespecialisten.
Met de papieren versie van De wereld in getallen krijg je een combinatie van gedrukte en digitale middelen. Je werkt makkelijk vanaf het digibord. Het oude leerlingboek, het bijwerkboek en het plusboek zijn samengebracht in één werkboek voor alle kinderen. Per blok is er dus één werkboek voor alle niveaus. Dit werkboek is een omkeerboek: de lessen aan de ene kant, de weektaak aan de andere. De nieuwe De wereld in getallen heeft ook veel optionele papieren materialen met extra oefenstof en adaptieve oefensoftware.
Wil je liever vooral digitaal werken? Kies dan voor de digitale versie van De wereld in getallen. Dit pakket is volledig digitaal, maar heeft een werkboek voor opgaven die beter op papier kunnen worden gemaakt, zoals de opgaven in de lessen meten en meetkunde. Het werken op papier is ook belangrijk, omdat jij als leerkracht direct kunt zien hoe een kind gerekend heeft.
De wereld in getallen erkent de belangrijke rol die jij als leerkracht hebt. De methode is jouw gereedschap om het beste rekenonderwijs te geven, maar jouw observaties en kennis over het kind bepalen de didactische keuzes die jij voor elk kind maakt. Daarnaast vindt De wereld in getallen het belangrijk dat kinderen eigenaar zijn van hun eigen leerproces, zodat ze grip en zicht hebben op hun individuele leerontwikkeling. Belangrijk is ook dat De wereld in getallen letterlijk een wereld in getallen aan de kinderen laat zien, zodat zij begrip krijgen dat rekenen overal om hen heen is.
Benieuwd naar De wereld in getallen? Probeer de methode dan uit in je eigen klas. De zichtzending is bedoeld om je een goed beeld te geven van de methode. Per groep is een beoordelingspakket beschikbaar waarmee we je een indruk willen geven van de lessen voor jouw groep. Daarom bestaat de inhoud uit materialen van verschillende blokken.
Om de methode uit te proberen in de klas kun je enkele proeflessen geven en zo een goed beeld krijgen van de methode.