Search

Kleuterplein

Lesmateriaal

Digitaal werken

Kleuterplein heeft uitgebreide digibordsoftware en oefensoftware. Deze software maakt je les niet alleen leuker en interactiever, maar helpt de kleuters ook in hun ontwikkeling. Met de Resultatenmonitor kun je de ontwikkeling van het kind registreren en analyseren. De Resultatenmonitor is een gratis onderdeel van de digibordsoftware en oefensoftware

Lesgeven met de digibordsoftware van Kleuterplein helpt enorm bij de woordenschatontwikkeling van kleuters. Bij elk thema in Kleuterplein zijn de volgende onderdelen op het digibord beschikbaar:

● prentenboek
● kijkopdrachten
● woordenschatspelletjes
● vertelplaten

● printbladen
● kleurplaten
● hulp bij de Engelse les
● leuke extra’s

De oefensoftware van Kleuterplein volgt de leerlijnen van de methode en heeft dezelfde doelen en tussendoelen. Met de oefensoftware kunnen de kleuters zelfstandig en op een speelse manier hun vaardigheden oefenen in woordenschat, taal-lezen en rekenen. Voor elk thema zijn er:

● thematische woordenschatoefeningen
● oefeningen voor taal-lezen
● oefeningen voor rekenen

Blader door het lesmateriaal

Kleuterplein biedt alles wat je nodig hebt. De 2 themapakketten De seizoenen en De wereld nemen je in duidelijke stappen mee door alle activiteiten van het thema. De basis van elk thema is een fraai prentenboek. Het extra pakket Allerlei biedt je praktische hulpmiddelen voor de dagelijkse onderwijspraktijk.