Search

Systeemeisen

basisonderwijs

Bingel op desktops, laptops en chromebooks
Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Processorsnelheid 2.0 Ghz 2.3 GHz of hoger
Intern geheugen 2 GB RAM 4 GB RAM
Beeldschermresolutie 1024 x 768 pixels
Besturingssysteem Windows 8.1 of Windows 10, MacOS X 10.10 "Yosemite" of hoger, ChromeOS Windows 8.1 of Windows 10, MacOS X 10.12 "Sierra" of hoger, ChromeOS Safari 10 of lager wordt niet ondersteund. Gebruik Chrome of Firefox op MacOS X 10.10 "Yosemite".
Browser Chrome of Edge Edge, Chrome of Firefox Bij voorkeur de meest actuele versie van een browser. Firefox en Chrome updaten automatisch. Internet Explorer 11 ondersteunen wij niet. Safari 10 of lager wordt niet ondersteund. Gebruik Chrome of Firefox op MacOS X 10.10 "Yosemite".

Oudere platforms

Let op: De methodesoftware van Malmberg maakt gebruik van Flash-technologie. Adobe, de leverancier van Flash, stopt eind 2020 wereldwijd met deze technologie. Een Flash plug-in is noodzakelijk zodat de software in de browser werkt.  De meest gebruikte browsers ontmoedigen echter nu al het gebruik van Flash. Daardoor werkt de software van onze methodes steeds minder goed en migreert Malmberg de methodesoftware naar een nieuw platform dat gebruik maakt van een nieuwe technologie. De laatste informatie omtrent de uitfasering van Flash vindt u binnenkort op een speciale website van Malmberg.

Desktop en laptop
Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Processorsnelheid 2.0 Ghz 2.3 GHz of hoger
Intern geheugen 2 GB RAM 4 GB RAM
Beeldschermresolutie 1024 x 768 pixels
Besturingssysteem Windows 8.1 of Windows 10
Browser Chrome of Edge Edge, Chrome of Firefox Bij voorkeur de meest actuele versie van een browser. Firefox en Chrome updaten automatisch. Voor Windows 7 en Windows 8.1 raden wij Chrome aan als browser. Edge draait niet standaard op Windows 7 en Windows 8.1. Voor Windows 10 raden wij Edge aan. Internet Explorer 11 ondersteunen wij niet.

Apple tablets
Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Besturingssysteem Laatste 2 volledige iOS versies De laatste twee volledige versies van iOS worden formeel ondersteund. De applicaties worden hier specifiek op ontwikkeld en getest. Oudere iOS versies worden niet formeel ondersteund. Hierdoor kunnen we niet garanderen dat dit werkt.
Schermformaat 7.9 inch 9.7 inch * Zie toelichting *
Browser Safari Safari

Android tablets
Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Besturingssysteem Laatste twee volledige Android versies De applicaties worden specifiek getest en ontwikkeld op de laatste twee volledige Android versies en op de meest gangbare Android tablets (Samsung Galaxy Tab 2.0, Acer, Samsung)
Intern geheugen 1 GB RAM 4 GB RAM
Schermformaat 7.9 inch 9.7 inch * Zie toelichting *
Browser Chrome Chrome of soortgelijke browsers op basis van Webkit (Opera), Firefox De stockbrowser van Android ondersteunen we niet, omdat deze vaak oud is en te veel afwijkt van browsers als Chrome.

* Toelichting op minimaal schermformaat tablets: Malmberg is van mening dat het formaat van lesstof van invloed is op de onderwijskundige kwaliteit van het materiaal. Voor lesstof op papier wordt nauwkeurig vastgesteld wat de lettergrootte moet zijn voor beginnende lezers en vanaf welk moment zinnen over meerdere regels mogen lopen. Ondersteunende middelen als een getallenlijn, kralenketting en een woordweb moeten in één blik overzien kunnen worden door de leerling. Aan lesstof die digitaal wordt aangeboden stellen wij dezelfde hoge eisen. Daar komt bij dat interactieve elementen, denk hierbij bijvoorbeeld weer aan een kralenketting, ook groot genoeg moeten zijn om makkelijk bedienbaar te zijn voor de leerling. Deze inhoudelijke eisen maken dat wij een schermformaat van minimaal 9,7 inch nodig achten voor een verantwoord gebruik van onze software.

Ict-infrastructuur
Component Minimale eis Aanbevolen Opmerkingen
Bandbreedte Per apparaat: 1,5 Mb/s bij gelijktijdig gebruik. Per apparaat: 3,0 Mb/s bij gelijktijdig gebruik. Zie toelichting **
Draadloos netwerk Professioneel draadloos netwerk

** Een apparaat kan zijn een pc, laptop, tablet of een op het digibord aangesloten apparaat. Wanneer op je school bijvoorbeeld 50 apparaten gelijktijdig gebruik maken van de internetverbinding heeft u een aanbevolen bandbreedte van 50 x 3 Mb/s is 75 Mb/s nodig.

Kom je er niet uit?Stuur een mail

We antwoorden zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 3 werkdagen.

Mail onsBel ons

We zijn er voor je op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur voor vragen over inloggen, storingen en onderhoud. Vanaf 8.30 uur kun je terecht voor andere vragen

Bel ons op 073 628 8722Twitter

We zijn online op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur.

@malmberghelpt