Search

Alles over inloggen en koppelen

basisonderwijs

Veelgestelde vragen over inloggen en koppelen

Kan ik de digitale handleiding ook gebruiken bij methoden of software van andere leveranciers?

We zien onze licentie niet terug in Basispoort

Nee, dat is niet mogelijk. De software en de digitale handleiding zijn zorgvuldig samengesteld en zo ontwikkeld dat deze samen deel uitmaken van een lesmethode. Wij kunnen de kwaliteit van onze lesmethoden niet garanderen wanneer alleen losse onderdelen worden gebruikt en/of onderdelen in combinatie met andere methoden worden gebruikt. Dit is de reden dat we dit ook niet toestaan onder de Licentievoorwaarden.

Hoe kunnen de kinderen de software gebruiken op een iPad?

Hoe kunnen de kinderen de software gebruiken op een iPad?

De leerlingen loggen op hun iPad in via de Basispoort-leerlingsnelkoppeling. Op de website van Basispoort vind je een handleiding om deze als bookmark op een iPad te installeren.

  Mijn leerlingen krijgen weinig of geen vervolgtaken na het doen van de basistaken. Hoe werkt dit?

  Mijn leerlingen krijgen weinig of geen vervolgtaken na het doen van de basistaken. Hoe werkt dit?

  1. Het concept van de vernieuwde oefensoftware is anders dan van de oude software. Bij de oude software konden kinderen een vaste tijd oefenen. Ook al begrepen ze de stof al, de tijd werd volgemaakt.
  2. Bingel peilt per leerdoel of het kind extra oefenstof nodig heeft en als dat zo is (een leerling scoort <zeer goed) dan krijgt het kind een vervolgopdracht. Maakt het kind deze vervolgens opnieuw niet goed, dan krijgt het opnieuw een vervolgtaak. Voor de zeer goede leerling geldt inderdaad dat hij geen vervolgtaak krijgt. Hij beheerst dit leerdoel immers (overigens; bij de nieuwe rekenmethodes krijgt deze leerling Plustaken gepresenteerd). Uiteindelijk zal een sterke rekenaar dus minder oefentijd hebben en een zwakke rekenaar juist meer.
  3. In het begin 'weet' Bingel nog niet veel van de rekenvaardigheid van het kind. Stel een kind maakt een peiltaak onvoldoende. Dan komt er een verbetertaak en ook die maakt het kind onvoldoende. Dan komt er later mogelijk opnieuw een verbetertaak voor dat doel. Bingel zal dus ook oudere onderdelen bij het kind alsnog goed proberen te krijgen. Als het kind dus verder is, 'weet' Bingel steeds beter wat nog onderdelen zijn die het kind kan verbeteren.

    Ik zie leerlingresultaten niet terug in Momento. Waar kan ik deze resultaten vinden?

    Ik kan niet inloggen in Bingel

    Dit schooljaar lanceren we het nieuwe Bingel platform. De koppeling tussen Bingel en Momento is niet direct beschikbaar bij de start van het schooljaar. Hierdoor worden resultaten uit Bingel nog niet doorgestuurd naar Momento. We lichten graag toe wat dit betekent (per methode) en hoe je inzicht krijgt in de leerlingresultaten.

    We streven ernaar de koppeling zo snel mogelijk na de herfstvakantie beschikbaar te stellen en houden je op de hoogte wanneer deze gereed is.

    *De wereld in getallen 5 en Pluspunt 4 *

    Oefenen en verwerken
    Leerlingen werken in Bingel. De leerkracht heeft in Bingel een uitgebreid dashboard waarmee hij de resultaten van alle leerlingen op detailniveau kan volgen. Als de koppeling met Momento gereed is, worden de resultaten op hoofdlijnen doorgestuurd naar Momento.

    Toetsen
    Door de adaptieve werking van Bingel (elke leerling krijgt een persoonlijk aanbod) is het niet noodzakelijk om te toetsen. Wil je toch graag toetsen, dan kun je de toetsen op papier afnemen. De resultaten kun je invullen in de Resultatenmonitor van Malmberg. Deze resultaten worden wel doorgestuurd naar Momento.

    De wereld in getallen 4 en Pluspunt 3

    Oefenen
    Leerlingen werken in Bingel. De leerkracht heeft in Bingel een uitgebreid dashboard waarmee hij de resultaten van alle leerlingen op detailniveau kan volgen. Als de koppeling met Momento gereed is, worden de resultaten op hoofdlijnen doorgestuurd naar Momento.

    Verwerken en toetsen
    Leerlingen werken nog op het bestaande platform, dus resultaten zijn net als afgelopen jaar beschikbaar in Momento.

    Kleuterplein 1 en 2

    Oefenen 
    Leerlingen werken in Bingel. De leerkracht heeft in Bingel een uitgebreid dashboard waarmee hij de resultaten van alle leerlingen op detailniveau kan volgen. Als de koppeling met Momento gereed is, worden de resultaten op hoofdlijnen doorgestuurd naar Momento. Observaties kun je invullen in de Resultatenmonitor van Malmberg. Deze resultaten worden wel doorgestuurd naar Momento.

     Ik kan niet inloggen in Bingel

     Ik kan niet inloggen in Bingel

     Als een leerkracht of leerling inlogt in Bingel (om toegang te krijgen tot de methodesoftware), dan is het goed om te weten dat voor- en achternaam verplichte velden zijn. Zijn deze velden niet gevuld in het leerlingadministratiesysteem (LAS) of in Basispoort, dan krijg je de volgende foutmelding: ”Oeps, je hebt geen toegang tot deze pagina”.


     Om succesvol in te loggen is het belangrijk dat je als ICT-coördinator de gegevens van de leerkracht of leerling controleert en indien nodig aanpast in het bronbestand. Er zijn twee mogelijkheden om dit te doen.

     1. Via het leerlingadministratiesysteem (LAS). Het duurt dan maximaal twee dagen voordat inloggen mogelijk is in Bingel.
     2. Rechtstreeks importeren in Basispoort met de XML-maker. Het duurt dan maximaal één dag voordat inloggen mogelijk is in Bingel. Dit heeft te maken met het synchroniseren van de gegevens tussen de verschillende systemen.

      Ik krijg de foutmelding "Oeps, je hebt geen toegang tot deze pagina" als ik op Bingel klik in Basispoort.

      We zien onze licentie niet terug in Basispoort

      Deze melding krijg je als Bingel niet de juiste gebruikersgegevens heeft gekregen vanuit Basispoort.

      Om in te kunnen loggen op Bingel, zijn de velden 'voornaam' en 'achternaam' verplicht. Als deze niet gevuld zijn in Basispoort, kun je niet inloggen op Bingel. Als je deze melding krijgt, controleer dan de gegevens in je Leerlingadministratiesysteem. Als je de gegevens hebt aangepast, duurt het maximaal 2 dagen voordat dit in de Malmbergomgeving wordt overgenomen.

      Werk je voor de invoer van gebruikersgegevens in Basispoort met de XML-maker, dan kun je de aanpassingen daarmee doorvoeren. Een handleiding hiervoor vind je op info.basispoort.nl.

      Hoe koppel ik licenties per kind aan een leerling?

      Hoe koppel ik licenties per kind aan een leerling?

      Hoe koppel ik handmatig licenties aan een (combinatie-)groep?

      Een licentie moet handmatig gekoppeld worden aan een combinatiegroep. Anders herkent het systeem de jaargroep niet. De ICT-coördinator kan dit doen.

      Stappenplan:
      o Log in op Basispoort.
      o Klik bij Lesmateriaal op de methode.
      o Kies rechtsboven voor ‘beheer’.
      o Klik op ‘schoolgegevens en licenties’ onder het tabblad ‘gegevens’.
      o Navigeer in het volgende scherm naar het tabblad ‘licenties’.
      o Klik achter de juiste licentie op 'koppelen'.
      o Kies de juiste groep en klik op 'toevoegen'.
      o Herhaal dit voor de betreffende licenties/groepen.
      o Na maximaal 30 minuten is de software beschikbaar voor de leerlingen/leerkrachten.

      Ik kan niet inloggen op de webshop van Malmberg

      Je kunt hiervoor je inloggegevens van Mijn Malmberg gebruiken of een Malmberg-account rechtstreeks aanmaken in de webshop.

      Je komt bij het inlogscherm, zodra je in de webshop bij een product op de rode knop bestellen/prijs berekenen klikt.

      Meer informatie

      Ik kan niet inloggen op Mijn Malmberg

      Heb je al een account voor Mijn Malmberg?
      Ja?
      Vraag dan een nieuw wachtwoord aan.
      Nee?
      Schrijf je dan gratis in op Mijn Malmberg.

      Kunnen meerdere kinderen gebruik maken van een licentie per kind?

      Kan ik meerdere kinderen na elkaar koppelen aan een licentie per kind?

      Nee, een licentie per kind wijs je toe aan 1 specifieke leerling. Alleen deze leerling kan en mag de licentie gebruiken. Je kunt een koppeling tussen een leerling en een licentie dus niet opheffen. Het is dus ook niet toegestaan om gebruik te maken van een licentie per kind voor meerdere kinderen na elkaar. 


      Als leerlingen de tablet-app openen, krijgen ze de melding: “Ben je leerling? Als leerling kun je zo niet inloggen, vraag je leerkracht om hulp”

      Als leerlingen de tablet-app openen krijgen ze de melding: “Ben je leerling? Als leerling kun je zo niet inloggen, vraag je leerkracht om hulp”

      Controleer of het juiste Basispoort ID is ingevoerd bij de installatie van de app. Rechtsonder - in de hoek van het scherm - zit een verborgen knop waarmee je de app kunt resetten:

      o Klik een aantal keren achter elkaar rechtsonder in de hoek van het scherm.
      o Het startscherm verschijnt.
      o Nu kun je het Basispoort ID van de school opnieuw invoeren.

      Als de melding blijft:

      o Controleer dan of het juiste IP-adres van de locatie is toegevoegd is aan het Basispoort-beheeraccount van je school.
      o De beheerder (ICT-coördinator) logt in op 'Basispoort beheer' en kiest onder de tab 'Beheer' voor 'IP-adres toevoegen'.

      o Op de volgende pagina zie je vanaf welk IP-adres je werkt en kun je het eventueel via de blauwe button toevoegen.
      o Controleer op deze pagina ook het juiste verbindingstype. Maak je gebruik van meerdere IP-adressen? Zet het verbindingstype dan op: Shared Proxy.

      We zien onze licentie niet terug in Basispoort.

      We zien onze licentie niet terug in Basispoort

      Ziet de beheerder (ICT-coördinator) de methode wel in het lesmateriaaloverzicht van het beheeraccount in Basispoort?

      Nee?
      Neem contact met ons op.

      Ja?
      Controleer dan eerst of de licentie aan de groep gekoppeld is. Als beheerder doe je dit als volgt:

      1. Ga naar het lesmateriaaloverzicht in Basispoort beheer en klik op de methode.

      2. Je komt nu in de Malmberg omgeving.

      3. Ben je naast beheerder ook leerkracht? Klik dan rechtsboven op ‘beheer’.

      4. Klik op de link naar 'schoolgegevens en licenties' en op de volgende pagina in de blauwe balk op 'licenties'.

      5. Zoek de licentie die je aan een groep wilt koppelen en klik daarachter op koppelen.

      6. Op de volgende pagina kun je de groep uit het drop-down-menu selecteren en de licentie toevoegen. Na maximaal een half uur is de software toegankelijk.

      Toon alle gestelde vragen

      Handleidingen

      Wil je uitgebreide informatie over het inloggen en/of beheren van de software? Bekijk dan de handleidingen voor leerkrachten en ict-coördinatoren.

      Naar de handleidingen

      Kom je er niet uit?      Stuur een mail

      Mail ons      Bel ons

      We zijn er voor je op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur voor vragen over inloggen, storingen en onderhoud. Vanaf 8.30 uur tot 17:00 uur kun je terecht voor andere vragen

      Bel ons op 073 628 8722      Twitter

      We zijn online op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur.

      @malmberghelpt