Grote Rekendag 2023

Thema De Afvalparade

Malmberg organiseert op 29 maart 2023, samen met de Universiteit Utrecht, de 21e Grote Rekendag. De Grote Rekendag is een dag voor groep 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Een dag die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn. Deze dag wordt elk jaar georganiseerd, meestal in maart. Meer dan duizend basisscholen uit Nederland en Vlaanderen doen mee.

De titel van de 21e Grote Rekendag is ‘De Afvalparade’. De kinderen gaan op deze dag aan de slag met uitdagende reken-wiskundeonderwerpen, deze keer rond het maken van afval, maar ook het weer verwerken, hergebruiken en verminderen van afval. Daarnaast wordt er op een creatieve manier iets moois gemaakt van afval. En steeds: met veel aandacht voor rekenvaardigheden.

De materialen voor de Grote Rekendag 2023 worden deze editie online aangeboden. Dat is anders dan je gewend bent, maar past geheel in het thema van De Afvalparade. Je neemt deel door het online materiaal te bestellen via www.groterekendag.nl. Het boek bevat al het materiaal dat je nodig hebt om op 29 maart 2023 met groep 1 t/m groep 8 aan de slag te gaan rondom het thema De Afvalparade.

Geef je rekenonderwijs een extra impuls en doe ook mee!

Website Grote Rekendag

Grote Rekendag 2020