Search

Grote Rekendag 2022

Thema Bouwavonturen

Malmberg organiseert, samen met de Universiteit Utrecht, de Grote Rekendag. De Grote Rekendag is een dag voor groep 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Een dag die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn. Deze dag wordt elk jaar georganiseerd, meestal in maart. Meer dan duizend basisscholen uit Nederland en Vlaanderen doen mee.

De titel van de 20e Grote Rekendag is ‘Bouwavonturen’. Er komen veel rekenactiviteiten kijken bij bouwen: tekenen, inschatten, rubriceren, plannen. De kinderen combineren denkkracht met handvaardigheid. Een heel avontuur! Ze ontdekken hoe het is om architect te zijn of constructeur of bouwer.


Tijdens deze Grote Rekendag gaan de kinderen onderzoekend rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. En het is ook nog eens heel leuk!


Je neemt deel door het boek van de Grote Rekendag te bestellen via www.groterekendag.nl. Het boek bevat al het materiaal dat je nodig hebt om op 30 maart 2022 met groep 1 t/m groep 8 aan de slag te gaan rondom het thema Bouwavonturen.


Geef je rekenonderwijs een extra impuls en doe ook mee!

Website Grote Rekendag

Grote Rekendag 2020