Search

Grote Rekendag 2020

Doe mee op 25 maart!

Malmberg organiseert, samen met de Universiteit Utrecht, de Grote Rekendag op 25 maart 2020. De Grote Rekendag is een dag voor groep 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Een dag die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn. Deze dag wordt elk jaar georganiseerd, meestal in maart. Meer dan duizend basisscholen uit Nederland en Vlaanderen doen mee.

De volgende Grote Rekendag vindt plaats op 25 maart 2020 en heeft als thema ‘De Getallenfabriek’. Een van de vragen waarmee kinderen aan de slag gaan is: hoe maak je eigenlijk getallen? We hebben maar 10 cijfers (0t/m9), maar daarmee kunnen we verder tellen dan het aantal atomen in het heelal... In alle groepen onderzoeken de leerlingen – op hun eigen niveau – wat getallen zijn en wat je ermee kunt doen.

Het doel is om kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op waar ze de rest van het schooljaar profijt van hebben. En nog belangrijker: het maakt rekenen leuk!

Lees alles over meedoen met de Grote Rekendag en het bestellen van de materialen op groterekendag.nl.

Grote Rekendag

Grote Rekendag 2020