Search

Blog: Yvo van Engelen

“In een leuke werkomgeving van toegevoegde waarde zijn voor het onderwijs”

Sinds augustus 2008 ben ik werkzaam bij Malmberg uitgeverij op de BT-afdeling (business technology). In het begin parttime ter ondersteuning van de functionele applicatiebeheerders maar na een jaar fulltime applicatiebeheer geworden en sinds kort ben ik Scrummaster geworden van 2 teams binnen het 12+ domein. Wat me 10 jaar geleden direct is opgevallen is de gedrevenheid van mijn collega’s die met passie werken aan producten voor het onderwijs. Collega’s die achter de producten staan en zich daar voor 100% voor inzetten met een professionele werkhouding waarbij de Brabantse gezelligheid nooit uit het oog wordt verloren. Graag vertel ik je wat meer over het werken bij Malmberg en waardoor ik het na 10 jaar nog steeds goed naar mijn zin heb en ik me kan blijven ontwikkelen.

Je werkt aan digitale producten voor het onderwijs met duizenden concurrent gebruikers.

Bij Malmberg werken we sinds een aantal jaar agile aan digitale lesmethodes voor onderwijs. Je werkt in korte sprints en het werk wat je als team hebt opgeleverd wordt gepresenteerd en live gezet. Je wordt nauw betrokken bij het uitdenken van nieuwe wensen vanuit de business/markt. Zodoende kun je mee denken en ontwikkelen aan functionaliteiten waar later duizenden studenten mee gaan werken. Klinkt cliché maar het geeft een goed gevoel om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het onderwijs, zeker als je doormiddel van een schoolbezoek in contact komt met de eindgebruiker en jouw product ziet op alle schermen in een klaslokaal.

Ontwikkelingsmogelijkheden binnen Malmberg

Binnen Malmberg is mij altijd de kans geboden om extra cursussen te doen om mijn skills te verbeteren. Buiten dat de rol van applicatiebeheer in de loop der jaren is veranderd qua verantwoordelijkheden en werkzaamheden waardoor de functie verfrissend een aantrekkelijk bleef, heb ik nu de kans gekregen om een stap te maken naar de rol van Scrummaster. Hierdoor kan ik me nu op andere vlakken ontwikkelen wat me verder gaat brengen als werknemer en als persoon. In de rol van Scrummaster zit ik midden in de teams en werk ik met zeer professionele ontwikkelaars en designers die al enige jaren ervaring hebben met agile werken. Elke dag werken we samen en leren we van elkaar.

Er heerst een informele werksfeer maar met een professionele gedachte

Malmberg is en blijft een Brabants bedrijf en ook al komen veel collega’s niet uit Brabant de sfeer is altijd belangrijk binnen het bedrijf. Vanaf dag één word je volledig opgenomen in het team waar je onder valt. Je gaat merken dat collega’s altijd bereid zijn om je te helpen als je ergens tegen aanloopt. Dit zorgt ervoor dat je veel leert van je directe collega’s. Is het dan alleen maar focus achter het scherm? Nee, dat zeker niet er is altijd wel ruimte voor een grapje, bespreken het nieuws van de dag of spelen een setje tafeltennis! Naast je directe collega’s kom je ook in aanraking met collega’s uit de business of BT-collega’s die aan andere projecten werken. We hebben binnen Malmberg ook gildes waar we alle mensen van een bepaalde rol eens in de zoveel tijd bij elkaar gaan zitten om te bespreken waar iedereen mee bezig is of er iemand ergens tegen aanloopt en of we elkaar kunnen helpen daarmee.

Yvo van Engelen, Scrum master Business Technology 12+

Yvo van Engelen, Scrum master Business Technology 12+

Lees ook deze blogs