Search

Staal

Maakt kinderen sterk in taal en spelling

Staal is de eerste methode die spelling en grammatica combineert. De bewezen spellingaanpak van José Schraven is hierbij het uitgangspunt. Verrassende thema’s, teksten en actuele bronnen brengen de taal tot leven. Kinderen zien direct resultaat in hun eigen presentatie of publicatie.

  • Opbrengstgericht werken
  • Levensechte bronnen
  • Beproefde spellingmethodiek

Zichtzending en proeflicentie Proeflessen

Daarom Staal

Opbrengstgericht werken

In elk thema legt Staal een sterk kennisfundament. De kinderen doen de eerste twee weken kennis op. In week drie verwerken ze deze kennis in een eigen publicatie of presentatie. Ze gaan écht met taal aan de slag. Een goede voorbereiding voor later. 

Levensechte bronnen

Kinderen werken in Staal met bronnen, teksten en foto’s die ze ook buiten de klas tegen kunnen komen. Ze werken naar een betekenisvol eindproduct toe. Staal laat kinderen niet schrijven voor de leerkracht, maar maakt taalonderwijs functioneel en realistisch.

Beproefde spellingmethodiek

Staal werkt met de preventieve spellingaanpak van José Schraven. Je bereikt optimale spellingresultaten door een vast ritme, goed voordoen, elke les herhalen en dagelijkse dictees. Staal is de eerste methode die spelling en grammatica combineert. 

Download de brochure

Meer weten over Staal?

Neem contact op met een van onze methodespecialisten.

Contact

Lesmateriaal bekijken

Je kunt door een thema bladeren van een aantal handleidingen en boeken van Staal taal en spelling. De vele filmpjes in de digibordsoftware verrijken de instructie. En de kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met de oefensoftware voor woordenschat en spelling. Bekijk het demomateriaal of probeer de software 3 maanden gratis uit.


Bekijk het lesmateriaal

Didactiek en organisatieCombinatiegroepen


Door de duidelijke, vaste opbouw is Staal uitstekend geschikt voor combinatiegroepen.Presenteren


Binnen elk thema in Staal werkt een kind toe naar een eigen presentatie of publicatie.Samenwerkend leren


Binnen een taalthema werken de kinderen op verschillende momenten samen.

Meer didactiek en organisatie

Catalogus

materialen van Staal bestel je via de partners van Malmberg. Zij kunnen helpen bij je bestelling en leveren uit voorraad. Ook de softwarelicenties bestel je via je educatieve dienstverlener. Bekijk de catalogus voor een overzicht van de materialen bij Staal.

Probeer Staal

Benieuwd naar Staal? Probeer de methode dan uit in je eigen klas. Een zichtzending bevat materialen die een goed overzicht geven van de hele methode, waaronder handleidingen, bronnenboeken en werkboeken. En je mag de software 3 maanden uitproberen. Zo krijg je een goed beeld van Staal.

Referentiescholen

Wil je weten wat andere scholen vinden van Staal? Bel dan zelf met een school. Er is er altijd wel een bij jou in de buurt die met Staal werkt.
Marco Muijselaar, Intern Begeleider, OBS De Stelling, Makkinga

Contact

Meer weten over Staal?

Neem contact op met de methodepspecialist in jouw regio. Zij vertellen je graag meer.

Contact

Hulp bij Staal?

Werk je met Staal en heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen, mailen of bereiken via Twitter.

Service

Zichtzending retour

Na 3 maanden halen wij de zichtzending bij je op. Maak een ophaalafspraak.

Zichtzending ophalen

Goed om te weten