Search

Kleuterplein

Spelenderwijs leren in álle kleuterdomeinen

Kleuterplein is de meest complete kleutermethode voor de instroomgroep, groep 1 en groep 2. Alle domeinen van het kleuteronderwijs komen voorbij, van rekenen en lezen tot beeldende vorming en muziek. Kleuterplein werkt met doorgaande leerlijnen en duidelijke lesdoelen.

  • Alle domeinen van het kleuteronderwijs
  • Opbouwende leerlijnen
  • Ruimte om te kleuteren

Zichtzending & proeflicentieBekijk lesmateriaal

Daarom Kleuterplein

Alle domeinen van het kleuteronderwijs

Kleuterplein behandelt alles wat een kleuter tegenkomt: rekenen, lezen, (voorbereidend) schrijven, Engels, sociaal-emotionele ontwikkeling, wereldoriëntatie, burgerschap, drama, muziek en beeldende vorming.

Ook voor jou als leerkracht heeft Kleuterplein alles in huis. Denk aan hulpmiddelen voor observatie, registratie en ouderbetrokkenheid. Volg je liever je eigen weg? Dat kan. We geven je alle ruimte om zelf keuzes te maken.

Opbouwende leerlijnen

Kleuteronderwijs is speels, maar niet vrijblijvend. Daarom hebben alle domeinen in Kleuterplein een volwaardige leerlijn en een duidelijk lesdoel per activiteit. De leerlijnen hebben een heldere opbouw: eerst herhaling, daarna uitbreiding. Zo kunnen kleuters zich stap voor stap ontwikkelen.

Ruimte om te kleuteren

Kleuters blijven kleuters. Ze willen spelen en dingen ontdekken. Kleuterplein geeft ze daar alle ruimte voor, met een themahoek, bouwhoek, ontdekhoek, lees- en schrijfhoek, rekenhoek, verfbord en zand-watertafel.

Ook heeft Kleuterplein uitgewerkte activiteiten voor de voornaamste ontwikkelingsmaterialen. Denk aan constructiemateriaal, kralenplanken, mozaïek of vouwblaadjes. Het plezier van de kleuters staat hierbij centraal. Ze leren spelenderwijs.

Download de brochure

Meer weten over Kleuterplein?

Neem contact op met een van onze methodespecialisten.

Contact

Lesmateriaal bekijken

De materialen van Kleuterplein bieden alles wat je nodig hebt. De software maakt je les interactiever. Je kunt door een aantal themakaternen van Kleuterplein bladeren of een demo bekijken van de software. Of probeer de software 3 maanden gratis uit.

Bekijk het lesmateriaal

Didactiek en organisatie

Jaarplanning

Het jaarprogramma bestaat uit 4 periodes. De 16 thema’s zijn verdeeld in 2 themapakketten: De seizoenen en De wereld.

Opzet van een thema

Elke thema heeft dezelfde opbouw. De doe-activiteit, kringactiviteiten en groepslessen zijn over 3 thema weken verdeeld.

Differentiatie

Kleuterplein heeft 3 niveaus: instroomgroep, groep 1 en groep 2. Voor de snellere kleuters zijn er extra opdrachten.

Catalogus

De materialen van Kleuterplein bestel je via de partners van Malmberg. Zij kunnen helpen bij je bestelling en leveren uit voorraad. Ook de softwarelicenties bestel je via je educatieve dienstverlener. Bekijk de catalogus voor een overzicht van de materialen bij Kleuterplein.

Catalogus Kleuterplein

Partners van Malmberg

Probeer Kleuterplein

Benieuwd naar Kleuterplein? Probeer de methode dan uit in je eigen klas. Een zichtzending bevat materialen die een goed overzicht geven van de hele methode, waaronder een handleiding, prentenboeken en de brochure. En je mag de software 3 maanden uitproberen. Zo krijg je een goed beeld van Kleuterplein.

Zichtzending & proeflicentie

Referentiescholen

Wil je weten wat andere scholen vinden van Kleuterplein? Bel dan zelf met een school. Er is er altijd wel een bij jou in de buurt die met Kleuterplein werkt.

Bel of mail een school

Juf Laura, obs de Boomhut, Arnhem

Contact

Meer weten over Kleuterplein?

Neem contact op met de methodepspecialist in jouw regio. Zij vertellen je graag meer.

Contact

Hulp bij Kleuterplein?

Werk je met Kleuterplein en heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen, mailen of bereiken via Twitter.

Service

Zichtzending retour

Na 3 maanden halen wij de zichtzending bij je op. Maak een ophaalafspraak.

Zichtzending ophalen

Goed om te weten