Malmberg als werkgever

Onderwijs is belangrijk. Het doet er toe. De leraar is de spil en is voor leerlingen een gids naar een kansrijke toekomst. Bij Malmberg ondersteunen we leraren bij de dagelijkse lespraktijk zodat élke leerling de kans heeft om verder te komen.
We werken in bevlogen teams in een informele cultuur aan het uitgeven van nieuwe leermaterialen. 30% van de omzet genereren we uit digitale producten en services en dit aandeel stijgt elk jaar. We ontwikkelen agile en in SCRUM teams, en gebruiken de nieuwste tooling om snel in te kunnen spelen op wensen van leraren en leerlingen.
Er werken ruim 270 mensen bij Malmberg. We vinden het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen; door nieuwe uitdaging in projecten, interne mobiliteit, opleidingen maar ook door je ruimte te geven om nieuwe technieken of ideeën uit te proberen.

Bij Malmberg houden we van een ‘feestje’, er worden regelmatig personeelsevents georganiseerd. Daarnaast nemen veel medewerkers het initiatief om samen activiteiten te doen als hardlopen, tennis, skiën, fietsen én musiceren in de Malmberg-band.

Arbeidsvoorwaarden

Malmberg is aangesloten bij de cao voor het Uitgeverijbedrijf en heeft daarnaast nog interessante aanvullende secundaire voorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 6%, een winstdelingsregeling en een eigen (Sanoma) pensioenregeling. Je ontvangt bovendien een reiskostenvergoeding woon- werkverkeer, tegemoetkoming in de studiekosten én je kunt gebruik maken van een collectieve ziektekostenverzekering, reisverzekering en ongevallenverzekering. Daarnaast is er een fietsregeling en een persoonlijk keuzebudget waarmee je b.v. dagen kunt kopen of een studie kunt financieren. Malmberg hanteert een 36-urige werkweek en biedt de mogelijkheid voor parttime werken en thuiswerken.

Opleiding en carrière

De ontwikkeling van medewerkers wordt gestimuleerd door een opleiding te volgen of door deelname aan bedrijfsprogramma’s. Tijdens de coaching wordt tussen leidinggevende en medewerker bekeken welke ambities er zijn en welke weg genomen zal worden. Daaruit volgt vaak een opleidingstraject op maat.

Sollicitatieprocedure

Als je bij Malmberg solliciteert op een vacature dan kun je rekenen op een reactie binnen een werkweek. Als jouw sollicitatie aansluit op de vacature, nodigen we je graag uit voor een gesprek met een HR adviseur én een persoon die een vergelijkbare functie heeft. Na deze eerste gesprekken kan er een tweede ronde gesprekken plaatsvinden met één of meerdere leidinggevenden. Een assessment kan bij de procedure horen. Als je wordt aangenomen, ontvang je een arbeidsovereenkomst voor een jaar.
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.