Lesmethode Blikopener neemt kritiek serieus: methode is niet meer actueel

In de media is kritiek gekomen op een passage uit de lesmethode Blikopener voor maatschappijleer vmbo bovenbouw. Blikopener is een lesmethode uit 2005 (met herdruk in 2010) en niet meer actueel.

Lees verder >

Blikopener - methode maatschappijleer vmbo bovenbouw

Ervaringen met Blikopener op 't Elde College Ervaringen met Blikopener op 't Elde College
Maatschappijleer leert de leerling om standpunten over ongelijkheid, discriminatie of bijvoorbeeld criminaliteit te herkennen en meningen te onderbouwen. Met Blikopener heeft u een concrete en motiverende vakmethode in handen.

Feitelijk

Blikopener gaat bij de behandeling van maatschappelijke vragen en problemen steeds uit van feitelijke bronnen en gebeurtenissen. Door deze aanpak voelt de leerling zich serieus genomen en wordt hij door de methode uitgedaagd om zich in te leven en vanuit verschillende invalshoeken naar een vraagstuk te kijken.

Heldere structuur

Herkenbare en duidelijke leerteksten helpen met het leren. De vaste, heldere structuur geeft overzicht voor de leerlingen en voor u.

Ondersteuning op maat

Klassikaal of zelfstandig werken, Blikopener biedt de juiste ondersteuning waar dat nodig is. De methode heeft een eigen aanpak voor elk niveau en biedt lesmateriaal voor zowel bij M1 als bij M2.
Blikopener

Direct Doen:

Inloggen ePackInloggen ePack Aanmelden nieuwsbriefAanmelden nieuwsbrief Afspraak voorlichtingAfspraak voorlichting CatalogusCatalogus WebshopWebshop
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.