TTO lesmethode biologie - Your Biology

Your Biology, de methode voor biologie voor tweetalig onderwijs heeft een nieuwe editie! Deze editie is gebaseerd op het lesmateriaal voor havo/vwo van de nieuwste editie van Biologie voor jou voor de onderbouw. Your Biology ondersteunt uw lessen door het lesmateriaal zoveel mogelijk af te stemmen op de belevingswereld van uw leerlingen. Your Biology is verrassend door de actualiteit, heeft een gloednieuwe digitale leeromgeving waarmee adaptief leren een stap dichter bij komt en er is meer aandacht voor toepassings- en inzichtvragen. Hierdoor worden uw leerlingen nog meer uitgedaagd zelf na te denken en toe te passen.

Ontdek de nieuwe Your Biology! Vraag uw gratis beoordelingspakket aan.

Ga direct naar:


Voordelen op een rij

Your Biology ontzorgt
Als docent biologie staat u elke dag weer voor de uitdaging om het vak aansprekend over te brengen op uw leerlingen. Your Biology ondersteunt u hierbij door het lesmateriaal zoveel mogelijk af te stemmen op de belevingswereld van uw leerlingen. Met Your Biology kunnen uw leerlingen goed zelfstandig werken door de duidelijke structuur en de stap voor stap uitleg. Your Biology is verrassend door de actualiteit. Actuele contexten en voorbeelden, plus een periodiek aanbod van nieuwe actuele lesideeën.

Voldoende uitdaging
De lesstof prikkelt iedere leerling door extra verdieping op zijn niveau, door vragen op het gebied van toepassing en inzicht en RTTI-gecertificeerde eindtoetsen. Met de vernieuwde eindtoetsen kunt u eenvoudig zien of uw leerlingen voldoende kennis hebben en of ze in staat zijn om deze kennis toe te passen op een hoger niveau. Zo brengt de eindtoets u van cijfer tot inzicht. U kunt de ontwikkeling van uw leerling voortaan beter bijsturen na elk toetsmoment. Omdat we zo trots zijn op onze verbeterde eindtoetsen, laten we deze certificeren op RTTI.

Adaptief leren
De nieuwste editie van Your Biology voor de onderbouw heeft een gloednieuwe digitale leeromgeving! De leerling krijgt gerichte feedback en ontdekt zelf wat hij goed of fout doet. De leerling volgt zijn eigen voortgang en wordt uitgedaagd om de 100% score te behalen.
Terug naar bovenTerug naar boven

Wat is vernieuwd?

Terug naar bovenTerug naar boven
  • Compleet nieuwe digitale leeromgeving.
  • Meer aandacht voor toepassings- en inzichtvragen. Hierdoor worden leerlingen meer uitgedaagd zelf na te denken en toe te passen. Your Biology is bovendien verzwaard door meer contexten uit de wetenschap.
  • RTTI-geclassificeerde eindtoetsen.
  • Toetsmatrijzen inclusief normering, voor meer inzicht in de opbouw van de toets en gemak bij het toekennen van een cijfer.
  • Introductie van contexten, zodat leerlingen stapsgewijs wennen aan het werken met contexten in havo/vwo bovenbouw en er is sprake van een doorlopende leerlijn.

Bvj actueel

Op bvjactueel.nl staan de meest leuke en leerzame biologie filmpjes van dit moment op een rij. De filmpjes zijn ingedeeld op de thema’s van Your Biology. Zo is het een handige startplek om uw lessen te verrijken met online materiaal.
Terug naar bovenTerug naar boven

Direct Doen:

Heeft u nog een vraag of wilt u een afspraak maken?
Bel 073 628 8766 of mail.
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.