Digibordsoftware

Hier vindt u hulp bij het gebruik van de digibordsoftware van Malmberg.

Handleiding digibordsoftware

Hier vindt u de algemene handleiding voor het gebruik van de digibordsoftware. Deze handleiding kunt u raadplegen ongeacht de methode die u gebruikt.
Voor een enkele methode is een methodespecifieke handleiding beschikbaar. Deze vindt u hieronder. De algemene handleiding hoeft u dan niet te raadplegen.

Systeemeisen digibordsoftware

Deze systeemeisen gelden voor alle digibordsoftware van Malmberg.

Desktop en laptop

Component Minimale eis Aanbeveling Opmerkingen
Processorsnelheid 2.0 Ghz 2.3 GHz of hoger
Interngeheugen 2 GB RAM 4 GB RAM
Beeldschermresolutie 1024 x 768 pixels
Besturingssysteem Windows 7 of 8.1 Windows 7 of 8.1
Browser Internet Explorer 11 Internet Explorer 11. Firefox. Google Chrome Bij voorkeur de meest actuele versie van een browser. Firefox en Google Chrome updaten automatisch.
Software/plugin Adobe Flash Adobe Flash Meest actuele versie

ICT-infrastructuur

Component Minimale eis Aanbeveling Opmerkingen
Bandbreedte Per apparaat: 1 Mb/s bij gelijktijdig gebruik. Per apparaat: 1,5 Mb/s bij gelijktijdig gebruik. Zie toelichting **
Draadloos netwerk Professioneel draadloos netwerk Zie toelichting ***
** Een apparaat kan zijn een pc, laptop, tablet of een op het digibord aangesloten apparaat. Wanneer op uw school bijvoorbeeld 50 apparaten gelijktijdig gebruik maken van uw internetverbinding heeft u een aanbevolen bandbreedte van 50 x 1,5 Mb/s is 75 Mb/s nodig. De software van Malmberg vraagt om voldoende bandbreedte, omdat de software veel interactiviteit, feedback, audio en video biedt.

*** Bij gebruik van draadloos internet is naast de bandbreedte ook de kwaliteit en capaciteit van de Wifi accesspoints belangrijk. Anders kan het voorkomen dat de internetverbinding op een tablet wegvalt en resultaten van toetsen en/of oefeningen niet worden opgeslagen. Check dit met uw nertwerkbeheerder.

Meldingen

Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.