Nieuw! Taalblokken Examentraining

Heeft u de nieuwe examentraining in Taalblokken al ontdekt? Met deze toetsen zijn uw leerlingen nog beter voorbereid op het CSE. Voor zowel Lezen als Luisteren 3F zijn twee toetsen beschikbaar. Elke toets bestaat uit twee delen en duurt 60 minuten. De digitale toetsen vindt u bij de Bloktoetsen lezen en luisteren. De papieren toetsopgaven en handleidingen met aanwijzingen voor docenten en studenten staan bij het Docentenmateriaal.

Klassikaal nabespreken

We adviseren om de toetsen altijd klassikaal na te bespreken. Zo kunt u de aandacht van de student goed focussen. Bovendien leren de studenten door deze interactie ook van elkaar. De uitgebreide handleidingen met bespreekmodellen per toetsvraag helpen u bij deze nabespreking. Per vraag wordt aangegeven welke antwoorden goed of fout zijn en ook waarom dat zo is.

Op papier of digitaal?

U kiest of u de examentraining digitaal of op papier laat maken. Wanneer u de toetsen digitaal laat maken en klassikaal nabespreekt dan hebben de studenten hun antwoorden op papier nodig. Ze kunnen deze op het antwoordenblad schrijven dat in de handleiding voor studenten zit. U moet deze dan wel printen voor studenten of op andere wijze voor studenten beschikbaar stellen. Aan het eind van de digitale toets krijgt de student een uitslag in de vorm van een scoringspercentage, net als bij de Bloktoetsen.

Verder oefenen

In de handleiding voor studenten staan ook tips voor het maken van een examen in het algemeen en de lezen en luisteren in het bijzonder. Er staan verwijzingen bij naar onderdelen in de Taalwijzer. Hiermee kan de student gericht verder oefenen met lezen en luisteren in Taalblokken.
We horen graag wat u van de examentraining vindt en wat uw ervaringen er mee zijn. Geef ons uw mening via LinkedIn of mail naar onze Helpdesk.

Direct Doen:

BeoordelingspakketBeoordelingspakket ProeflicentieProeflicentie Vraag een Pilot aanVraag een Pilot aan Aanmelden webinarsAanmelden webinars
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.