Voor de docent

Uiteraard biedt Rekenblokken ook voldoende ondersteuning zodat u en uw studenten het maximale uit de methode kunnen halen. Onze docentenondersteuning bestaat uit:

Implementatietraining

Omdat het belangrijk is dat u precies weet wat u met onze methode kunt doen, verzorgen wij graits implementatietrainingen. Ook beschikt Rekenblokken over duidelijke handleidingen, planningstools en hebben we diverse online instructiefilmpjes gemaakt die u helpen Rekenblokken optimaal te gebruiken.

Docentenhandleiding

Nadat u de implementatietraining heeft gevolgd, kunt u zelf aan de slag. Rekenblokken is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en eenvoudig te beheren. In de docentenhandleiding vindt u uitgebreide informatie over de domeinen en het gebruik van de Rekenscan. Daarnaast zijn er per blok handleidingen met informatie over het domein, lesplannen en nuttige tips.

Lesplanning

Bij elke les vindt u in de docentenhandleiding een compleet lesplan. In dit lesplan vindt u onder meer suggesties voor het starten met uw les, het invullen en afsluiten van uw lessen, extra kopieerbladen en tips voor interventies.

Vervolgtrainingen

Is er binnen uw school behoefte aan extra training, bijvoorbeeld op didactisch gebied? Dan kunt u bij ons verschillende verdiepingstraingen volgen. Bijvoorbeeld de training 'Praktisch didactisch rekenonderwijs' die wij in samenwerking met Bureau ICE hebben ontwikkeld.

Gebruikersbijeenkomsten en webinars

Malmberg organiseert een keer per jaar een gebruikersbijeenkomst en meerdere webinars om u op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen binnen Rekenblokken en de regelgeving vanuit de overheid. U doet inspiratie op door de interessante lezingen van deskundige sprekers en kunt ervaringen uitwisselen met collega’s van andere scholen.

Nieuwsbrieven

Periodiek verschijnt er een digitale Rekenblokken nieuwsbrief om u te informeren over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot toetsing en examinering, belangrijke updates, informatie over studiedagen en veel nuttige tips & tricks. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan hier.

Helpdesk

Heeft u nog praktische vragen of hulp nodig? Onder het tabblad 'Veelgestelde vragen' op onze website kunt u veel antwoorden vinden. Staat uw vraag er niet bij, dan staat het deskundige team van Rekenblokken u graag te woord. U kunt de Helpdesk bereiken via het telefoonnummer 073 628 8766 of per e-mail.

Direct Doen:

BeoordelingspakketBeoordelingspakket ProeflicentieProeflicentie Vraag een Pilot aanVraag een Pilot aan
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.