Theorieboek 1F, 2F, 3F

Het Rekenblokken Theorieboek is bedoeld voor iedereen die zelf wil leren rekenen of anderen daarbij wil helpen. Alle onderwerpen uit het Referentiekader Rekenen worden behandeld. Deze handzame gids biedt een overzichtelijke samenvatting van de belangrijkste theorie en oplossingsstrategieën bij het rekenen.
Theorieboek

Voor wie is dit Theorieboek?

Een student leert alleen rekenen als hij zelf ontdekt hoe het werkt. Natuurlijk moet hij daarbij oefenen met passende rekenproblemen zodat hij vaardig wordt in het toepassen van de oplossingsstrategieën uit dit boek. Dat kan met rekenmethoden die veel opgaven bevatten, zowel digitaal als in werkboeken.

Hoe werkt het?

In het Theorieboek is per domein alles gemakkelijk terug te vinden. Oplossingsstrategieën worden stap voor stap uitgelegd met duidelijke voorbeelden. Inclusief de tips waar de student op moet letten en aan moet denken, bij allerlei onderwerpen die hij tegen kan komen in een rekentoets of rekenexamen, van de basisschool (1F) tot voortgezet onderwijs en mbo (2F en 3F).
Het boek bevat uitgewerkte voorbeeldsommen uit alle domeinen op zowel niveau 1F, 2F als 3F: het biedt daarmee een belangrijke ondersteuning voor iedereen die wil oefenen voor rekentoetsen.

Het Theorieboek kan in veel verschillende situaties gebruikt worden: bij zelfstudie, in de les, als student of juist als docent. Het sluit naadloos aan op de methode Rekenblokken, maar is ook bij andere methoden te gebruiken.

Direct Doen:

BeoordelingspakketBeoordelingspakket ProeflicentieProeflicentie Vraag een Pilot aanVraag een Pilot aan
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.