Rekenblokken in de praktijk

Op deze pagina vindt u interessante informatie over hoe Rekenblokken in de praktijk wordt toegepast door uw collega’s. Bijvoorbeeld door filmpjes, interviews of interessante artikelen. Daarnaast vindt u hier ook tips om u te helpen bij uw rekenlessen.

Scheepvaart en Transport College over Rekenblokken

Bekijk hier de ervaringen van Frank Stoel met Rekenblokken. In dit filmpje vertelt hij waarom het Scheepvaart en Transport College heeft gekozen voor Rekenblokken.

Meesters in de rekenles

Uit onderzoek van het Steunpunt taal en rekenen is gebleken dat studenten die werken met een digitale methode hoger scoren dan het landelijk gemiddelde op de pilotexamens rekenen. Tijdens het onderzoek heeft het Steunpunt taal en rekenen drie docenten, die gebruik maken van een digitale rekenmethode, gevolgd en vastgelegd op video. Een van die docenten is Hans van Riet. In dit filmpje laat hij zien hoe hij zijn rekenles invult en omgaat met gedifferentieerd leren.

> Bekijk de film van Hans van Riet

Goed rekenonderwijs volgens Anneke van Gool & Lonneke Boels

Malmberg consulteert rekenexperts en vakdocenten voor onze methodes. Mogelijke oplossingen, functionaliteiten en vorm testen we bij docenten en studenten in het vo en mbo.

In oktober 2014 hebben zowel Anneke van Gool en Lonneke Boels een interview gegeven in de Rekengids. In deze interviews leest u onder andere hoe zij goed rekenonderwijs zien over 10 jaar, hoe een methode kan bijdragen aan goed rekenonderwijs en uiteraard vind u praktische tips om direct in de praktijk uit te voeren.

Direct Doen:

BeoordelingspakketBeoordelingspakket ProeflicentieProeflicentie Vraag een Pilot aanVraag een Pilot aan
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.