Dyscalculie

Volgens het protocol Ernstige Reken-Wiskundeproblemen en Dyscalculie is het doel van rekenonderwijs: functionele gecijferdheid, afgestemd op de mogelijkheden van iedere individuele student. Dat is precies waar Rekenblokken voor is gemaakt en dat gaat verder dan het behalen van een rekenexamen. Het gaat om adequaat handelen in functionele, dagelijkse situaties. Zwakke rekenaars en studenten met dyscalculie hebben het daar moeilijk mee. Rekenblokken biedt de middelen om dit doel te bereiken.

Voordelen:

  • Rekenblokken helpt iedereen op weg naar functionele gecijferdheid.
  • Rekenblokken biedt gestructureerde en eenduidige uitleg.
  • Rekenblokken biedt veel oefenstof.
Extra aandacht voor zwakke(re) rekenaars

Rekenen staat duidelijk op de kaart. Het onderwijs zal alle zeilen moeten bijzetten om ook de rekenzwakke student en de student met ernstige rekenproblemen tot het gewenste referentieniveau te brengen. Voor alle zwakke(re) rekenaars is er de zekerheid van Springstof Rekenen waarmee zij zelfstandig aan de slag kunnen. Het webbased remediëringsprogramma kent u onder de naam ffRekenen, ontwikkeld door Steunpunt Taal en Rekenen. Zwakke rekenaars kunnen hiermee zelfstandig hun basisvaardigheden ruimschoots tot op 1F halen.

Springstof Rekenen is speciaal ontworpen met het oog op jongvolwassenen en is bij uitstek bruikbaar in het mbo. Het is het ideale programma naast Rekenblokken die de rekenangst van zwakke rekenaars serieus neemt!

Lees meer over Springstof Rekenen

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over Rekenblokken? Maak dan een afspraak of bel met 073 628 8766.

Direct Doen:

BeoordelingspakketBeoordelingspakket ProeflicentieProeflicentie Vraag een Pilot aanVraag een Pilot aan
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.