Inhoud en didactiek

Om uw studenten nóg beter op te leiden tot vakbekwame professionals en goed voor te bereiden op het Centraal Ontwikkeld Examen is Rekenblokken compleet vernieuwd.

De didactiek van Rekenblokken

Rekenblokken is een intelligente, online leermethode die u in staat stelt uw lestijd optimaal in te delen. De didactische visie van Rekenblokken gaat uit van gedifferentieerd lesgeven. Centraal staat een doordachte mix van verschillende leermiddelen (digitaal en boeken), leerstijlen, werkvormen en leerroutes. Met Rekenblokken heeft u hét instrument in handen om de rekenvaardigheid van uw studenten met boeiend lesmateriaal te ontwikkelen en te onderhouden. Eenvoudig en resultaatgericht. Zo bent u er zeker van dat zij goed voorbereid aan het Centraal Ontwikkeld Examen (COE) Rekenen beginnen.

Differentiëren naar niveau

Elke student is uniek en heeft een verschillend niveau en een eigen manier van leren. Dat vraagt ook een verschillende aanpak per student. Met Rekenblokken kan dat en is differentiëren eenvoudig, zelfs per les op het niveau van de student. Zo leert de student precies wat nodig is en kunt u bijsturen waar nodig.
concept

Persoonlijke leerroute

Met behulp van de digitale Rekenscan wordt het rekenniveau van elke student bepaald. De instaptoets per domein laat vervolgens precies zien wat uw student al wel en nog niet beheerst. Op basis daarvan wordt er automatisch een persoonlijke leerroute gecreëerd. Die leerroute traint uw studenten vervolgens op de domeinen Getallen, Verhoudingen, Meten & Meetkunde en Verbanden. Vervolgens toetst u door de Eindtoetsen en Examentraining of uw student klaar is voor het COE.
lescyclus

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over Rekenblokken? Maak dan een afspraak of bel ons via 073 628 8766.

Direct Doen:

BeoordelingspakketBeoordelingspakket ProeflicentieProeflicentie Vraag een Pilot aanVraag een Pilot aan
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.