Taal actief Woordenschat

Taal actief woordklapper Taal actief woordklapper

Leerlijn Woordenschat - De nieuwste Taal actief

Voor scholen met kinderen die uitvallen op Woordenschat heeft Taal actief een aparte leerlijn Woordenschat voor groep 4 tot en met 8. Deze leerlijn is inzetbaar bij iedere taalmethode. In deze leerlijn Woordenschat speelt de leerkracht een belangrijke rol bij het aanleren van woorden. De kinderen oefenen de woorden vervolgens zelfstandig in het werkboek of met het computerprogramma.

Waarom Taal actief Woordenschat?

  • leerkracht semantiseert woorden met de handige woordklapper;
  • verwerken van stof naar keuze via werkboek of computerprogramma;
  • prima inzetbaar bij iedere taalmethode.

Aparte leerlijn woordenschat

Taal actief Woordenschat is een aparte leerlijn die 750 nieuwe woorden per jaargroep aanbiedt. 250 van deze woorden zijn verwerkt in het onderdeel Taal. De thema’s zijn hetzelfde als bij de leerlijnen Taal en Spelling. Elk thema heeft zes lessen van een halfuur.

Woordklapper met prachtige platen

De leerkracht heeft een belangrijke rol bij het voorbewerken en semantiseren van de woorden. Een prettig hulpmiddel hierbij is de woordklapper. De woordklapper is een grote map vol met prachtige platen. De platen geven de leerkracht visuele ondersteuning bij het semantiseren van woorden. In de handleiding zijn concrete suggesties te vinden voor de semantisering. U lkunt hieronder een pdf-bestand met een folder over de woordklapper downloaden.

Zelfstandig oefenen

De kinderen verwerken de woorden zelfstandig in het werkboek en/of met het computerprogramma Woordenschat. Met het computerprogramma oefenen de kinderen hun woordenschat op een speelse en aansprekende manier. Het programma geeft feedback op maat en analyseert en registreert de resultaten automatisch.

Direct doen:

Brochure bekijkenBrochure bekijken
Zichtzending aanvragenZichtzending aanvragen
Proefles downloadenProefles downloaden
Software proberenSoftware proberen
Software bestellenSoftware bestellen
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.