Argus Clou Digitaal: motiverend en resultaatgericht

Argus Clou Digitaal is de digitale variant van Argus Clou, de methode voor zaakvakken die kinderen motiveert, maar u ook de zekerheid geeft van optimale leerresultaten. Scholen die kiezen voor Argus Clou vinden resultaat belangrijk. Want zaakvakkenonderwijs moet behalve motiverend ook effectief zijn.

Argus Clou is ‘professor in alles’. Met levendige verhalen en boeiende opdrachten daagt hij kinderen uit om nét iets verder te kijken en op een andere manier over dingen na te denken. De kinderen ontrafelen mysteries, onderzoeken kijkplaten en ontdekken geheimen.

De voordelen van digitaal werken plús de zekerheid van een beproefde zaakvakkenmethode: dat is Argus Clou Digitaal.

Drie digitale methodes

U kent of werkt wellicht al met de gedrukte Argus Clou-methodes: Argus Clou Aardrijkskunde, Argus Clou Geschiedenis en Argus Clou Natuur en Techniek. Argus Clou Digitaal bestaat uit exact dezelfde drie methodes, maar dan volledig digitaal. Net zoals de gedrukte versies zijn de digitale methodes los van elkaar te gebruiken, maar samen vormen ze een ideale combinatie. Met Argus Clou Digitaal leert u kinderen zaakvakken op een spannende manier. Nu ook 100% digitaal!

De zekerheid van een beproefde methode

Met de drie digitale methodes werkt u hetzelfde als met de gedrukte versies. Dus dezelfde beproefde leerlijnen, didactiek, organisatie, instructie en begeleiding. Alles hetzelfde, maar dan digitaal.

Digitaliseren in uw eigen tempo

Omdat de inhoud en organisatie precies hetzelfde zijn, kunt u de digitale methodes naast de gedrukte methodes gebruiken. U hoeft dus niet in één keer met de hele school over te stappen, maar bepaalt zelf in welk tempo u digitaliseert. Zo kunt u ervoor kiezen om in enkele jaargroepen digitaal te werken en in andere jaargroepen met boeken. Maar u kunt ook meteen volledig digitaal gaan.

De dagelijkse praktijk

Met Argus Clou Digitaal blijft het onderwijsleerproces onveranderd. U geeft instructie met behulp van de digibordsoftware. Of als u dat wilt met de verwerkingssoftware zelf of met de papieren handleiding. De kinderen verwerken de lesstof in de verwerkingssoftware. Voor toetsing gebruikt u de toetssoftware of de kopieerbladen in de handleiding. De voortgang en resultaten van verwerking en toetsing volgt u in de resultatenmonitor.

Tijd besparen

Met Argus Clou Digitaal gaat het nakijken van antwoorden direct en automatisch. Dit bespaart tijd. De kinderen krijgen meer effectieve lestijd en u krijgt meer tijd om de kinderen te begeleiden.

Optimaal resultaat

Direct na een opdracht zien de kinderen wat ze goed of fout hebben gedaan. Daar leren ze dus meteen van! Ondertussen volgt u op het digitaal dashboard precies wat de kinderen tijdens de les doen, zodat u onmiddellijk aandacht kunt geven aan wie dat nodig heeft. Zo helpt Argus Clou Digitaal om de leerresultaten te verbeteren.

Spreekt kinderen aan

De digitale lesstof bevat fraai beeldmateriaal en aantrekkelijke video’s. Dit spreekt kinderen aan en maakt het u makkelijk: met weinig inspanning heeft u een leuke les!
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.