Digitalisering in het basisonderwijs

Digitale leermiddelen zijn van grote toegevoegde waarde in de dagelijkse lespraktijk. Toch blijft de rol van de leerkracht onverminderd groot. De kwaliteit van de instructie door de leerkracht is bepalend voor het leerresultaat van de kinderen. De leerkracht is een bron van inspiratie, een gids naar een kansrijke toekomst.

Digitaal werken wilt u invoeren binnen uw visie op goed onderwijs. En in het tempo dat past bij de school. Met de methodes van Malmberg kunt u stap voor stap in uw eigen tempo digitaliseren. Deze film laat u dat in 1,5 minuut zien.

Zo digitaal als u het wilt

Bepaal zelf hoe digitaal u wilt werken. Alle digitale leermiddelen van Malmberg sluiten op elkaar aan en ook op onze methodes. Dit geldt voor de didactische uitgangspunten, leerlijnen en lesdoelen. Zo houdt u het hele lesproces overzichtelijk en eenduidig. Van instructie, verwerken en oefenen tot en met toetsen en monitoren. We hebben digitale oplossingen voor alle lesfases.

Combipakket

U kunt snel aan de slag! Zonder gedoe. Op een tablet of Chromebook van uitstekende kwaliteit en voor een goede prijs! We zijn van mening dat prijs niet in de weg mag staan om nieuwe stappen te zetten naar digitaal. Met het combipakket biedt Malmberg u de mogelijkheid om voor een aantrekkelijke prijs de software in combinatie met een device aan te schaffen.

Webinar Verantwoord investeren in digitale leermiddelen

Op 21 april 2016 heeft Malmberg een webinar uitgezonden over "Verantwoord investeren in digitale leermiddelen". In 45 minuten hebben onze onderwijsspecialisten hun kennis over effectief en betekenisvol digitaal onderwijs gedeeld en vragen beantwoord over digitalisering. Kon u er niet bij zijn? Bekijk het webinar.

Effectief digitaal onderwijs volgens Malmberg

Digitaal werken is geen doel maar een middel. Een middel om te komen tot betere leerresultaten en dat helpt om recht te doen aan niveauverschillen in de groep. Een middel dat u tijd oplevert die u kunt gebruiken voor persoonlijke aandacht aan kinderen. En u administratieve rompslomp uit handen neemt. Een middel dat kinderen motiveert om te leren.

Variatie in interactievormen

Wij vinden dat dit middel van de beste kwaliteit moet zijn. Een verrijking voor het leren. Daarom zorgen wij voor variatie in ons aanbod: geen eindeloze serie oefeningen van één en dezelfde soort maar oefeningen die de lesstof tot leven brengen en die passen bij het vakgebied. Wij bieden een unieke variatie aan interactievormen, die aansluiten op de vakdidactiek van onze methodes.

Het belang van kwalitatieve feedback

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van feedback. Niet alleen goed of fout – daar leert een kind niet zo veel van – maar feedback die het kind helpt. Taakfeedback én procesfeedback. Kinderen krijgen hiermee hulp op maat die rechtstreeks aansluit op de instructie van de leerkracht. Want als een kind zelfstandig werkt, moet u er natuurlijk wel op kunnen vertrouwen dat het de juiste hulp op het juiste moment krijgt. En vanzelfsprekend op het juiste niveau.

In de whitepaper ‘Directe feedback in digitale leermiddelen; succes gegarandeerd?’ kunt u meer lezen over het belang van de kwaliteit van feedback.

Digitaliseren op maat

Omdat de inhoud en organisatie hetzelfde zijn, kunt u de digitale producten naast de reguliere gedrukte versie gebruiken. U hoeft dus niet in één keer met de hele school over te stappen, maar bepaalt zelf in welk tempo en in welke mate u digitaliseert.

Met de digitale leermiddelen van Malmberg biedt u uw kinderen de beste kwaliteit leerstof en profiteert u optimaal van de voordelen van digitaal werken.

Voordelen van digitaal werken

  • Feedback die kinderen echt verder helpt
  • Oefenen op maat
  • Altijd en overal inzicht in voortgang en resultaat
  • Tijdbesparing
  • Malmberg kwaliteit

Digitale oplossingen

Wij zijn niet van de hypes maar geloven in didactische principes die bewezen effectief zijn. Voor ieder vak, voor ieder niveau. Die principes verweven wij in alle onderdelen van het leerproces: in de instructie, de verwerking, het oefenen en het toetsen.
De resultaten en voortgang kunt u monitoren door middel van de Malmberg Resultatenmonitor, die gratis bij al onze digitale oplossingen wordt geleverd.
digibordsoftware

Instructie geven met het Digibord

Maak uw les visueler, interactiever en boeiender met behulp van het digibord. Bij iedere opdracht staan de juiste hulpmiddelen en modellen klaar.
verwerkingssoftware

Digitaal verwerken

Vervang de les- en werkboeken en laat de kinderen digitaal verwerken met een unieke variatie aan oefenvormen en kwalitatieve feedback.
Oefensoftware

Digitaal oefenen

Laat de kinderen zelfstandig oefenen op de computer op hun eigen niveau. Oefenen wordt leuk met onze interactieve oefenvormen en beloningsstructuur.
Resultatenmonitor

Monitoren van voortgang en resultaten

De Malmberg Resultatenmonitor registreert de leerresultaten, adviseert over de vervolgleerstof en genereert periodiek groepsplannen.
Toetssoftware

Digitaal toetsen

Laat de toetsen automatisch nakijken en registeren. Zo heeft u meer tijd voor de persoonlijke aandacht aan de kinderen.


Direct doen:

Brochure bekijkenBrochure bekijken Software proberenSoftware proberen Software bestellenSoftware bestellen

Digitaal voor jou

Alle digitale leermiddelen van Malmberg sluiten op elkaar aan en ook op onze methodes. Zo houd je het hele lesproces overzichtelijk en eenduidig. Bepaal zelf hoe digitaal je wilt werken.
Een moment geduld aub...
Uw winkelwagen is nog leeg.